haber
Kullanıcı Adı
Şifre

Yurtdışı Haberler   Şirket Haberleri   Makine Ekipman

15.1.2024

İtalya, Napoli Belediyesi Tramvay Alımı

İtalya Napoli Belediyesinin geçtiğimiz günlerde ilan ettiği, 30 metrelik çift yönlü 20 Adet Tramvay alımı ihalesini, Türkiye'den Bozankaya firması kazandı.- İhale sonuç kararına karşı itiraz süreci devam ediyor olup, bu sürecin ardından mukavele imzalama aşamasına geçilmesi bekleniyor...

İtalya Napoli Belediyesinin geçtiğimiz günlerde ilan ettiği, 20 Adet Tramvay alımı ihalesine Türkiye'den Bozankaya firması ile Japon Hitachi firmaları teklif sundu. 

TEBA'nın edindiği bilgilere göre ihale komisyonu kısa sürede değerlendirmeyi tamamlayarak, ihaleyi Bozankaya firmasının kazandığına ilişkin karar verdi. İhale sonuç kararına karşı itiraz süreci devam ediyor olup, bu sürecin ardından mukavele imzalama aşamasına geçilmesi bekleniyor.

Avrupa Birliği fonları ile finanse edilecek Projenin yaklaşık maliyeti, 70 milyon Euro olarak belirleniyor. Tramvaylar 30 metre uzunluğunda çift yönlü olacak şekilde tasarlanacak. Tekliflerin değerlendirilmesinde,  %70 oranında teknik değerlendirme %30 oranında fiyat değerlendirmesi yapıldı ve bu kriterlerde ihaleye en uygun teklifi Türkiye'den Bozankaya firmasının sunduğuna karar verildi. 

Tramvayların Belediye'ye teslim tarihleri ise şöyle belirlendi; 1. Settin 30 Haziran 2025'de teslim edilmesi bekleniyorken, son setin 30 Kasım 2026 itibariyle teslim edilmesi planlanıyor.  

Bilindiği gibi Bozankaya, Romanya Timişoara Belediyesiyle de toplam 40 adete ulaşacak Tramvay tedariğinde işbirliği yapmış, bu kapsamda en son 17 adet daha tramvay aracının üretilmesi için çalışmaları başlatmıştı. Bu Tramvaylar, batarya sistemiyle en az 70 km kesintisiz yol alabilecek.  Toplam rakamın 40 adete ulaşmasıyla Bozankaya, Türkiye’ye 33 Milyon Euro'luk döviz girişi sağlayacak olup, toplam ihracatın 80 Milyon Euro'yu bulması bekleniyordu.TEBA:2152/ 4 Ocak 2024 

Öte yandan Romanya Iasi Belediyesinin 18 adet tramvay alım ihalesini de yine Bozankaya firması, en düşük teklif vererek kazanmıştı TEBA:20 Aralık 2023.

Türkiye'de de bilindiği gibi Bozankaya, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, 100 adet metro aracı Temini (25 Set (4 araçlı) Metro Dizisi) ve İşletmeye Alma ihalesini kazanarak, İBB ile 5,1 milyar TL + KDV'lik sözleşme imzalamıştı TEBA:2147/ 1 Aralık 2023.

Yıllık Rapor