haber
Kullanıcı Adı
Şifre

Yurtdışı Haberler   Şirket Haberleri   Makine Ekipman

4.1.2024

Bozankaya A.Ş. Romanya için 17 Tramvay Daha Üretecek

Romanya Timişoara Belediyesi, Bozankaya ile 17 adet daha tramvay aracının üretilmesi için anlaşma imzaladı.-Tramvaylar, batarya sistemiyle en az 70 km kesintisiz yol alabilecek ve bu hafif raylı ulaşım sistemleri tarihinde bugüne kadar elde edilen en büyük performans olarak değerlendiriliyor...

Romanya Timişoara Belediyesi, Bozankaya AŞ ile 17 adet daha tramvay aracının üretilmesi için anlaşma imzaladı.

Tramvaylar, yaklaşık 30 metre uzunluğunda, yüzde 100 alçak tabanlı, toplam 251 taşıma kapasitesine sahip ve klimalı olacak. Bir tramvayın 1,9 milyon Euro değerinde olacağı öngörülüyor. Tramvaylar, batarya sistemiyle en az 70 km kesintisiz yol alabilecek ve bu hafif raylı ulaşım sistemleri tarihinde bugüne kadar elde edilen en büyük performans olarak değerlendiriliyor.

Sözleşmeye göre tüm tramvaylar 2024 yılı sonuna kadar Timișoara'ya teslim edilecek. Sözleşmenin finansmanı, Ulusal Kurtarma ve Dayanıklılık Planı (PNRR) kapsamında Avrupa fonundan karşılanacak. 

Bilindiği gibi 2019 yılında Timişoara Belediyesi'nin Bozankaya A.Ş. ile yaptığı iş birliği kapsamında, ilk ihalede 24 adetlik ek opsiyon ile 16 adet %100 alçak tabanlı tramvay üretimi için sözleşme imzalanmıştı. İş birliği kapsamında hali hazırda Bozankaya'nın Timişoara kentinde hizmet vermekte olan 23 aracına ek olarak, 17 adet tramvay aracının daha üretilerek 2024 yılı sonuna kadar teslim etmek üzere yeni bir sözleşme daha imzalandığı belirleniyor. Toplam rakamın 40 adete ulaşmasıyla Bozankaya, Türkiye’ye 33 Milyon Euro'luk döviz girişi sağlayacak olup, toplam ihracatın 80 Milyon Euro'yu bulması bekleniyor.

Hatırlanacağı gibi Romanya Iasi Belediyesi de geçtiğimiz günlerde 18 adet tramvay alım ihalesini sonuçlandırmış, ihaleyi, Türkiye'den Bozankaya firması, en düşük teklifi sunarak ile kazanmıştı. İhale sonuç kararına karşı itiraz dosyalanmış olup, itirazın değerlendirilmesinin ardından mukavele imzalama aşamasına gelinecekti TEBA:20 Aralık 2023

Yıllık Rapor