haber
Kullanıcı Adı
Şifre

Konferanslar   Araştırma   Genel   Diğer Yenilenebilir

8.10.2024

2. BEST For Energy Summit-Temiz Enerji Zirvesi

Zirve, 17-18 Ekim 2024 tarihlerinde İzmir İktisat Kongre Binası’nda yapılacak...

Enerji Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (ENSİA) ve İzmir Kalkınma Ajansı iş birliğinde; Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti’nin mali ortaklığı çerçevesinde finanse edilen ve 3 yıllık başarılı uygulama sürecinin ardından 2023 yılında tamamlanan BEST For Energy Projesi kapsamında “BEST For Energy Summit-Temiz Enerji Zirvesi”nin ikincisi, 17-18 Ekim 2024 tarihlerinde İzmir İktisat Kongre Binası’nda düzenlenecek.

Zirve kapsamında temiz enerji sektöründe kümelenmenin önemi, AR-GE çalışmalarının desteklenmesi ve küresel tedarik zinciri konularında katılımcılar bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunacak. Zirve için son kayıt tarihi 15 Ekim 2024 olarak belirleniyor olup, Zirvede şu konula ele alınacak: Rüzgâr Enerjisi Tedarik Zincirinde Küresel Zorluklar, Şehirlerin Yeşil Dönüşümü, Yeşil Dönüşümün Geleceği Güneş Enerjisinde mi?, Yeşil Hidrojen Mümkün mü?. 

BEST For Energy Projesi, temiz enerji ve temiz teknoloji değer zincirinde yer alan ve bu alana yönelmek isteyen firmaların küme stratejisi doğrultusunda kapasitelerinin geliştirilerek, yatırım ve ihracatlarının artırılması, bölgesel rekabet gücünün geliştirilmesi ve paydaşlar arasında iş birliğinin güçlendirilmesine odaklandı. Proje kapsamında ENSİA'nın küme organizasyonu olarak kurumsal kapasitesinin üst seviyeye taşınması sağlanacak olup, 2020 yılının üçüncü çeyreğinde başlayan ve 3 yıl süreyle yürütülecek proje, 2,89 milyon Euro bütçeye sahipti. 

Detaylı bilgi ve kayıt için: https://www.ensia.org.tr/best-for-energy/

Yıllık Rapor