haber
Kullanıcı Adı
Şifre

Şirket Haberleri   Yap-İşlet-Devret (BOT)

4.10.2024

Rönesans Holding 350 Milyon Dolar'lık Eurobond İhracı Yaptı

Eurobond ihracından elde edilen finansmanın; şirketin yenilenebilir enerji yatırımlarında, hastane projelerinde, temiz ulaşım kapsamında yapacağı yatırımlarda, veri merkezlerinde, enerji verimliliği projelerinde, temiz su teminine olanak sağlayacak alt yapı projelerinde kullanılması planlanıyor...

Rönesans Holding, Sürdürülebilir Finansman Çerçevesi kapsamında 350 milyon Dolar'lık Eurobond ihracı gerçekleştirdi.  Şirketten yapılan açıklamaya göre, başta IFC, EBRD ve Alman Kalkınma ve Finans Kurumu DEG olmak üzere, özellikle uluslararası finansal kuruluşların yoğun katılımıyla gerçekleşen ihraç neticesinde Rönesans Holding 5 yıl vadeli 350 milyon Dolar tutarında finansman yaratmış oldu. 

Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı İpek Ilıcak Kayaalp konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: "Önümüzdeki 5 yıllık dönemde tamamı yenilenebilir enerji üreten elektrik santrallerden oluşacak 2.000 MW’lık bir kurulu güce ulaşmayı hedefliyoruz. Eurobond ihracından elde edeceğimiz kaynağı, yenilenebilir enerji yatırımlarının yanında, insanların kaliteli sağlık hizmetlerine ulaşımına imkan veren hastane projelerinde de kullanacağız. Ayrıca söz konusu kaynağı dünyanın çeşitli yerlerinde yaptığımız ve yapacağımız sosyal konut projelerinde, temiz ulaşım (Clean Transportation) kapsamında yapacağımız yatırımlarda, veri merkezlerinde, enerji verimliliği projelerinde, temiz su teminine olanak sağlayacak alt yapı projelerinde de kullanmayı planlıyoruz.

Gelirlerimizin yüzde 50’sini yurt dışından elde ederken, bugüne kadar ülkemize yaptığımız yaklaşık 8 milyar Euro’luk yatırım portföyünü sürdürülebilir projeler ile daha da ileriye taşıyacağız.”

Yıllık Rapor