haber
Kullanıcı Adı
Şifre

Yurtdışı Haberler   Demiryolları

5.4.2024

Irak, Bağdat Metrosu Projesi

Şu ana kadar Çin, Hindistan, Almanya, İtalya, İspanya ve Katar ülkelerinden olmak üzere toplam 26 çok uluslu şirketin, ihaleye katılma niyetlerini sunduğu ifade edildi...

Irak Başbakanı'nın Ulaştırma İşleri Danışmanı Nasser el-Asadi, Bağdat Metro Hattı Projesinin tasarımlarının tamamlandığını ve tekliflerin alım sürecinin tamamlanmasının beklendiğini duyurdu. 

Ülke basın kaynaklarına göre geçtiğimiz günlerde Kamu-Özel Sektör İşbirliği Modeli (KÖİ) ile ihalesi yayımlanan Bağdat Metro Hattının Yapım ve İşletme Projesi ihalesine, şu ana kadar Çin, Hindistan, Almanya, İtalya, İspanya ve Katar ülkelerinden olmak üzere toplam 26 çok uluslu şirket, ihaleye katılma niyetlerini sundu.

Özellikle Çin Demiryolları Şirketi temsilcilerinin, geçtiğimiz günlerde Başbakan Muhammed Şii el-Sudani ile görüşerek Bağdat Metro Projesi ile ilgilendiklerini bildirdiği ifade edildi. Çinli firma aynı zamanda Bağdat'ın merkezindeki Nisur Meydanı Geliştirme Projesiyle de ilgileniyor.

Bilindiği gibi sizlere 7 ana hattı, 64 metro istasyonunu barındıracak, toplam yaklaşık 150 km uzunluğundaki Metro Hattı projesinin KÖİ modelli ihalesini, Irak Ulusal Yatırım Komisyonu'nun (NIC) başlatmış olduğunu bildirmiştik. Son teklif sunma tarihi 11 Mayıs 2024 olarak belirlenmişti TEBA:2162/ 15 Mart 2024.

Yıllık Rapor