haber
Kullanıcı Adı
Şifre

Kamu Hizmet Alımı   Şirket Haberleri

17.1.2024

İBB, Yapıların Depreme Dayanıklılığı Projesi

Tekfen Mühendislik, İstanbul'da meydana gelebilecek olası bir deprem riskine yönelik hazırlık çalışmaları yürütecek.-Yaklaşık 7 bin köprü, viyadük, tünel, menfez, istinat duvarı ve yaya geçidinin envanteri oluşturulurken, sonraki aşamalarda riskli yapıların depreme dayanıklılığını artırmak için tasarım ve mühendislik çözümleri geliştirilebilecek...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbul'da meydana gelebilecek olası bir deprem riskine yönelik hazırlık çalışmalarını Tekfen Mühendislik üstlendi. 

Tekfen'den yapılan açıklamaya göre çalışma, İBB ve alt kuruluşu Boğaziçi Peyzaj İnşaat Müşavirlik Teknik Hizmetler (BİMTAŞ) için yapılan çalışma, acil durum senaryoları ve hazırlıklarını da içeriyor. Şehirdeki yaklaşık 7 bin adet köprü, viyadük, tünel, menfez, istinat duvarı ve yaya geçidini kapsayan çalışma fazlar halinde yürütülecek. İlk etapta bu yapıların envanteri oluşturulurken, sonraki aşamalarda Tekfen Mühendislik, riskli yapıların depreme dayanıklılığını artırmak için tasarım ve mühendislik çözümleri geliştirebilecek.

Projenin ilk aşamasında, şehirdeki sanat yapılarının envanterinin oluşturulması ve Coğrafi Bilgi Sistemi (CBS) ortamında raporlanması hedefleniyor. Bu envanterle birlikte, kent genelindeki köprüler ve viyadükler gibi kritik altyapıların durumu daha iyi anlaşılacak. Mevcut durumun tespitinde gerek yapıların fiziki özellikleri gerekse olası bir depreme karşı yapısal özellikleri envantere girilecek ve acil olarak önlem alınması gereken yapılar belirlenecek. Bu çalışma ile toplanacak veriler sayesinde daha sağlıklı risk analizleri yapılabilecek ve acil durum senaryoları hazırlanabilecek. Projenin ilerleyen aşamalarında ise bu tür sanat yapılarının güçlendirilmesi ve gerekirse yeniden inşasına yönelik planlamalar bulunuyor.

Yıllık Rapor