haber
Kullanıcı Adı
Şifre

Sağlık   Yurtdışı Haberler   Şirket Haberleri

21.12.2023

Kazakistan, KÖİ Modelli Kokshetau Hastanesi Projesi

Rönesans Sağlık Yatırım A.Ş.'nin Kazakistan'daki şirketi Renell Kokshetau LLP, Proje için AIIB'ye de 110 milyon Euro tutarında kredi talebinde bulundu...

Rönesans Sağlık Yatırım A.Ş.'nin Kazakistan'daki şirketi Renell Kokshetau LLP, Kazakistan'da, Kamu Özel Sektör İşbirliği (KÖİ) modeli ile yapmayı hedeflediği 630 yatak kapasiteli Kokshetau Hastanesi için Asya Altyapı ve Yatırım Bankası'ndan (AIIB) da 110 milyon Euro kredi talebinde bulundu. Kredi talebinin değerlendirmeye alınmış olduğu belirleniyor olup, 2024 yılının Nisan ayı itibarıyla kredi talebinin sonuçlanması bekleniyor.

Hatırlanacağı gibi Rönesans Grubu Proje için geçtiğimiz günlerde Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'ndan (EBRD) da 110 milyon Euro kredi talebinde bulunmuştu TEBA:11 Aralık 2023.

Bilindiği gibi Proje Şirketi Renell Kokshetau LLP,  Kazakistan Cumhuriyeti ile 22 Aralık 2022 tarihinde Kokshetau'da kurulacak 630 yatak kapasiteli Hastane için, tasarımı, inşaatı, teçhizatı ve bakımı ve finansmanı için 7 yıllık KÖİ sözleşmesi imzalamıştı. Şirket, Projenin finansmanı için Avrupalı ve Japon finans kuruluşları ile görüşmeler yürütmekteydi. 

Öte yandan Proje Şirketi Renell Kokshetau LLP 2021 yılında, Avrasya Kalkınma Bankası (EDB) ile Kazakistan'ın Kokshetau, Aktobe, Atyrau, Aktau, Taraz, Pavlodar ve Karaganda şehirlerinde genel hastanelerin inşası ve işletilmesine ilişkin bir iş birliği anlaşması da imzalamıştı. 

Projenin inşaat çalışmaları devam ediyor olup, hastanenin 2025 yılında açılması hedefleniyor.

Yıllık Rapor