haber
Kullanıcı Adı
Şifre

Yurtdışı Haberler   Demiryolları

20.12.2023

Moldova, Demiryolu Rehabilitasyon Projeleri

Moldova, Valcinet – Ungheni – Kişinev – Cainari güzergahını içeren Kuzey-Batı-Güney demiryolu koridorunun modernizasyon Projesi kapsamında Kuzey-Merkez bölümünün tasarım ve yapım işleri için EBRD kriterlerine göre iki aşamalı ihale ilan etti.-Ön yeterlilik için son başvuru tarihi 31 Ocak 2024...

Moldova Demiryolları İdaresi CFM, Valcinet – Ungheni – Kişinev – Cainari güzergahını içeren Kuzey-Batı-Güney demiryolu koridorunun modernizasyon Projesi kapsamında Kuzey-Merkez bölümünün rehabilitasyon işleri için Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) kriterlerine göre iki aşamalı tasarım ve yapım işlerine ilişkin ihale ilan etti.

İhalede ilk etapta ilgilenenlerin yeterlilikleri değerlendirilecek olup, daha sonra yeterli görülen firmalardan mali teklifler istenecek. İhaleye ön yeterlilik için son başvuru tarihi 31 Ocak 2024 saat 10.00 olarak belirlendi.

Bilindiği gibi Moldova Hükümeti, geçtiğimiz günlerde Kuzey-Batı-Güney demiryolu koridorunun modernizasyon Projesi için Avrupa Yatırım Bankası (AYB) ile 41,2 milyon Euro kredi finansman anlaşması imzalamıştı. Bu miktara ek olarak da 12 milyon Euro da Avrupa Birliğinden (AB) hibe alınacak. Proje kapsamında 370 km'lik Vălcineț-Ungheni-Chișinău-Căinari kuzey-güney güzergahı üzerinde 128 km'lik demiryolu hattının modernizasyonu işleri yer alacak. 

Hatırlanacağı gibi sizlere daha önce de Moldova Hükümetinin Proje için EBRD ile imzalanan 23 milyon Euro değerinde kredi anlaşmasını onaylamış olduğunu bildirmiştik TEBA:27 Ekim 2023.

Kuzey-Batı-Güney Demiryolu Koridoru şu 3 bölümden oluşacak: 1) Valcinet – Ocnita – Balti – Ungheni (multimodal koridor IX)  2) Ungheni – Calarasi – Kişinev (Avrupa demiryolu hattı E95) ve 3) Kişinev – Revaca – Cainari hattı. 

Yıllık Rapor