haber
Kullanıcı Adı
Şifre

Petro Kimya   Şirket Haberleri   Petro Kimya

8.8.2022

Tekfen İnşaat, SASA'nın Elyaf Üretim Tesisi Yapımını Üstlendi

SASA Polyester'in Adana-Seyhan'da gerçekleştirilecek Elyaf Üretim Tesisi ve Tekstil Cipsi, Şişe Cipsi, Pet Cipsi Üretim Tesisi Projesi'nin yapım işleri için Tekfen İnşaat ile mukavele imzalanacak...

SASA Polyester Sanayi A.Ş., Adana-Seyhan tesislerinde gerçekleştirilecek Elyaf Üretim Tesisi ve Tekstil Cipsi, Şişe Cipsi, Pet Cipsi Üretim Tesisi (Yeni PSF ve MTR Tesisleri) yapım işleri için Tekfen İnşaat ve Tesisat A.Ş. ile sözleşme imzalanmasına karar verildiğini açıkladı.

SASA'dan Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan açıklamada, Proje bedelinin vergiler hariç 61 milyon Amerikan Doları olduğu, Projenin mobilizasyon dahil toplam süresinin ise 25 ay olduğu kaydedildi. Ayrıca Tekfen Holding de yine KAP'a yaptığı bildirimde, "SASA Adana tesislerinde yaptırılması planlanan Yeni PSF ile MTR Tesisleri Yapım İşlerini üstlenmek üzere ihaleyi kazandığını bildirir mektubu aldığını" ifade etti. Önümüzdeki günlerde mukavelenin imzalanarak yapım işine başlanması, 2024 yılı ikinci yarısında tesisin devreye alınması hedefleniyor. 

Hatırlanacağı gibi SASA tarafından mevcut durumda işletilmekte olan ve inşaatı devam eden yatırımların haricinde üretimleri gerçekleştirilen elyaf ve polimer işletmelerine ilave olarak yeni elyaf ve MTR (The Melt-To-Resin (Eriyikten PET Resin Üretimi)) tesisleri kurularak, elyaf ve pet cips (tekstil ve şişe cipsi tipi) kapasitesi artışı yapılması planlanan Proje için "ÇED Olumlu" kararı verildiğini bildirmiştik TEBA:2053/ 20 Ocak 2022.

Elyaf Üretim Tesisinin 1.100 ton/gün ve 100 ton/gün polimer üretim kapasitelerinde kurulması öngörülüyor. Elde edilen polimerle, 1.150 ton/gün mono, bico, renkli ve low melt elyaf üretimleri yapılacak. Ayrıca opsiyonel olarak 700 ton/gün tekstil cipsi üretimi de yapılabilecek. MTR üretim tesisi ise 1.050 ton/gün polimer üretim kapasitesine sahip olacak. Elde edilen polimer, 900 ton/gün PET resin ĢiĢe cipsi veya 1.050 ton/gün PET tekstil ve/veya film cips üretiminde kullanılacak  TEBA:2017/ 27 Nisan 2021.

Yıllık Rapor