haber
Kullanıcı Adı
Şifre

Anlaşmalar

4.7.2022

Kamu İhale Kurumu ile HAVELSAN Arasında Sözleşme İmzalandı

Kamu İhale Kurumu ihaleleri HAVELSAN Diyalog üzerinden yürütecek olup, ihaleler görüntülü görüşme yoluyla gerçekleştirilebilecek, tüm elektronik ihale dokümanları, HAVELSAN Drive üzerinden depolanacak...

Kamu İhale Kurumu (KİK) ile Türk savunma sanayisi bünyesinde yazılım tabanlı çözümler geliştiren HAVELSAN arasında, kamu ihale süreçlerinde HAVELSAN Diyalog, Elektronik Kamu Alımları Platformu (EKAP) ile ilgili süreçlerde ise HAVELSAN Drive ürünleri kullanılmasına yönelik sözleşme imzalandı. 

İş birliği sayesinde Kamu İhale Kurumu, çevrim içi ihale süreçlerini HAVELSAN Diyalog üzerinden yürütecek olup ihaleler, görüntülü görüşme yoluyla gerçekleştirilebilecek ve bu yeni süreç Kurumun ihale süreçlerine hız katacak. EKAP için de HAVELSAN'ın bir başka milli ürünü HAVELSAN Drive devreye girecek. Kamu İhale Kurumunun tüm elektronik ihale dokümanları, HAVELSAN Drive üzerinden güvenli şekilde depolanacak. Kovid-19 salgınıyla yaygınlaşan uzaktan çalışmayla gündeme gelen video konferans uygulamaları birçok kurum ve hizmet için kalıcı hale gelecek.

Hatırlanacağı gibi KİK, Elektronik İhale Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklikler Yapan Yönetmelik'i ile "elektronik ihale zorunluluğu" hakkında düzenlemeler yapmıştı. Buna göre açık ihale usulü ile yapılan ve Kanun'daki eşik değerlerin yarısına kadar olan ihaleler, 1 Ağustos 2022, yarısına eşit veya üzerinde olan açık ihale usullü ve pazarlık usullü ihaleler 3 Ekim 2022 tarihinden sonra elektronik ihale olarak gerçekleştirilecek TEBA:2069/ 18 Mayıs 2022.

Yıllık Rapor