haber
Kullanıcı Adı
Şifre

Petro Kimya   Şirket Haberleri   Doğalgaz

20.6.2022

GAMA Endüstri, Maleik Anhidrit Üretim Tesisi Projesi İçin Sözleşme İmzaladı

GAMA Endüstri, Maleik Anhidrit Üretim Tesisi Projesi’nin Detay Proje Mühendislik ve Satınalma Mühendisliği Yönetimi Müteahhitliğini üstlendi...

GAMA Endüstri, petrokimya şirketi Maleik Anhidrit Üretim A.Ş.’nin Kocaeli - Dilovası GEBKİM’de doğrudan yabancı yatırım olarak yapmayı planladığı 50.000 ton/yıl kapasiteli Maleik Anhidrit Üretim Tesisi Projesi’nin Detay Proje Mühendislik ve Satınalma Mühendisliği Yönetimi Müteahhitliğini üstlenerek, 15 Haziran 2022 tarihinde Maleik Anhidrit Üretim A.Ş. ile sözleşme imzaladı. 

GAMA Endüstri, Haziran 2022’de proje çalışmaları başlayacak olan ve 2022 yılı içinde inşaat ve montaj işlerinin başlatılması hedeflenen Tesisin Detay Proje Mühendislik ve Satınalma Mühendisliği Yönetimi Müteahhitliğinden sorumlu olacak.

GAMA Endüstri ve Güç Sistemleri Genel Müdürü Ahmet Ligvani ‘Sektörde 63 yıllık bir marka olarak pek çok “ilk”e imza attık. Uluslararası düzeydeki tecrübelerimizin bize verdiği güvenle, müşterilerimizle uyum içinde çalışarak bunun gibi birçok projede yer alıp hem Türk ekonomisine hem de yurtdışı rekabet gücümüzün artmasına destek olmayı, Türkiye’ye yatırım yapmak isteyen yabancı yatırımcılarla uzun soluklu iş birlikleri tesis etmeyi hedefliyoruz’ dedi.

50.000 ton/yıl kapasiteli Maleik Anhidrat Tesisi’nin faaliyete geçmesiyle Türkiye’nin hammadde bağımlılığının azaltılarak 100 milyon Dolar'lık ithalatın önüne geçilecek. Yaklaşık 150 milyon Dolar'lık doğrudan yatırım ile, Türkiye’de ilk kez üretilecek hammaddenin cari açığın kapanmasına katkı sağlanması, Türkiye’nin ihracatının güçlendirilmesi ve yurtdışı pazarında rekabet gücünün artırılması hedefleniyor.

Maleik anhidrit, birçok alanda kullandığımız doymamış polyester reçinenin çok önemli hammadde girdilerinden biri olup, ayrıca farmasötik, kaplama, tarımsal ürünler, yüzey aktif kimyasalları ve plastik katkı maddesi imalatında yer alıyor ve motor yağlayıcıları, yakıt katkıları, endüstriyel reçinelerin üretiminde kullanılıyor.

Yıllık Rapor