haber
Kullanıcı Adı
Şifre

Yurtdışı Haberler   Şirket Haberleri   Doğalgaz

10.6.2021

ENKA - Siemens, Tripoli West Basit Çevrim Elektrik Santralı Projesi

671 MW kurulu güce sahip Proje'de ilk yapısal beton dökümü gerçekleştirildi...

Türkiye'nin önde gelen elektrik santralı müteahhiti olan ve yurtdışında birçok santralın yapımını başarıyla tamamlamış ve sürdürmekte olan ENKA'nın, konsorsiyum ortağı Siemens ile birlikte Libya'da yapımına başladığı Tripoli West Basit Çevrim Elektrik Santralı Projesi'nde yeni gelişmeler kaydedildi.

ENKA'dan yapılan açıklamaya göre, 671 MW kurulu güce sahip Proje'de, ilk yapısal beton dökümü 5 Haziran 2021 tarihinde gerçekleştirildi. Anahtar teslim yapılan ve 2022 yılı Ocak ayında bitirilmesi hedeflenen Proje'de, sözleşme, 2017 yılında ENKA-Siemens Konsorsiyumu ile Libya Genel Elektrik Şirketi (GECOL) arasında imzalanmıştı. Proje kapsamında Santralın gaz türbini ünitelerinin tedariği ve kurulum işleri bulunuyor. 

Dört adet SGT5-PAC 2000E Siemens Gaz Türbin-jeneratörü ile donatılmış enerji merkezi konfigürasyonu üzerine kurulu olacak olan ve türbinlerinde motorin ve doğalgaz olmak üzere çift yakıt kullanılacak Proje'de enerji, gaz türbin-jeneratörlerinde (CTG) üretilecek ve ana yükseltici trafolardan şebekeye aktarılacak. 

Hatırlanacağı gibi ENKA-Siemens Konsorsiyumunun söz konusu Proje'nin yapımına başladığını sizlere bildirmiştik TEBA:2001/ 7 Ocak 2021.

Yıllık Rapor