haber
Kullanıcı Adı
Şifre

Demeçler   Demiryolları   Ulaştırma

21.5.2021

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'ndan Önemli Açıklamalar

"İstanbul'da devam eden 91 km metro hattımız var. İBB'den üstlendiğimiz Başakşehir-Kayaşehir metro hattını bu yılın sonuna doğru hizmete alacağız. 38 km'lik Gayrettepe-Havalimanı hattını Kağıthane-İstanbul Havalimanı hattı olarak bu yıl sonu hizmete almayı planlıyoruz. Bakırköy-Güngören-Bahçelievler ve Bağcılar Kirazlı istasyonuna uzanan 8,5 km'lik hat 2022 yıl sonu faaliyete alınacak. Sirkeci-Kazlıçeşme arasında 13 km'lik kentsel dönüşüm ve ve toplu taşıma hattı projesi 2 yıl içinde tamamlanacak"...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kuzey Marmara Otoyolu'nun 7. kesimi Hasdal-Habipler-Başakşehir etabının açılışında yaptığı konuşmada, Bakanlığın gerçekleştirdiği projelere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Karaismailoğlu, İstanbul merkezinde devam eden 91 km metro hattı olduğunu bildirdiği konuşmasında, "Bunlardan en önemlilerinden biri olan Başakşehir-Kayaşehir metro hattını bu yılın sonuna doğru hizmete alacağız. Bu metro hattı İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) uhdesindeydi, biz de Bakanlık olarak üstlendik TEBA:19 Ağustos 2020. Devraldığımızda sadece yüzde 5 ilerleme kaydedilmiş olan projeyi 1 yıl dolmadan yüzde 50'ler seviyesine çıkardık" dedi.

Gayrettepe'den başlayarak Kağıthane-Kemerburgaz-Göktürk'ten havalimanına ulaşan 38 km'lik Gayrettepe-Havalimanı hattını  Kağıthane-İstanbul Havalimanı hatt olarak bu yıl sonu hizmete almayı planladıklarını kaydeden Karaismailoğlu, "Bu projenin devamı olan Havalimanı - Halkalı kesimi 32 km. Toplamda 70 km'lik Gayrettepe-Halkalı metro hattının tamamını 2022 yılı sonunda hizmete alacağız. Bakırköy sahilden başlayıp, Bakırköy-Güngören-Bahçelievler ve Bağcılar Kirazlı istasyonuna uzanan 8,5 km'lik metro hattında da yoğun bir çalışma var. 2022 yılı sonu itibarıyla bu Proje de faaliyete alınacak" diye konuştu.

Kadıköy-Pendik metro hattının Sabiha Gökçen Havalimanı'na uzantısıyla ilgili de 6 km'lik metro inşaatında çalışmaların bitmekte olduğunu, yıl sonu itibarıyla, Kadıköy-Maltepe-Kartal-Pendik'ten Sabiha Gökçen'e uzanan önemli bir ringin de tamamlanacağını TEBA:2015/ 12 Nisan 2021 yineleyen Karaismailoğlu şöyle konuştu: 

"Yine İstanbul ile ilgili 2 tane çok önemli projemizin de başlangıç aşamasındayız. Sirkeci-Kazlıçeşme arasında 13 km'lik, hem toplu taşıma imkanı sunacak hem de Fatih bölgesinde, Tarihi Yarımada içinde önemli bir kentsel projeyi de 2 yıl içinde, 2023 yılına kadar tamamlayıp, hem bir toplu taşıma hattı hem de kentsel dönüşüm projesini İstanbulluların hizmetine sunacağız. Önümüzdeki günlerde yapımına başlayacağımız Altunizade-Çamlıca ve Bosna Bulvarı-Nato Yolu'na kadar uzanan metro hattını da tamamlayacağız."

Yıllık Rapor