haber
Kullanıcı Adı
Şifre

Anlaşmalar

18.5.2021

Türk Eximbank ile İsveçli EKN Reasürans İşbirliği Anlaşması İmzaladı

Anlaşmayla, Türk ve İsveçli firmaların üçüncü ülkelerde birlikte üstlenecekleri projeler kapsamında kendi ülkelerinden gerçekleştirecekleri mal ve hizmet ihracatına Türk Eximbank ve EKN tarafından sigorta/reasürans desteği sağlayacak bir mekanizma öngörülüyor...

Türk Eximbank ile İsveç'in resmi ihracat destek kuruluşu EKN (Exportkreditnamnden) arasında reasürans işbirliği anlaşmasının imzalanarak yürürlüğe alındığını bildirildi.

Eximbank'tan yapılan açıklamada, ihracatın finansmanında önemli bir risk paylaşım modeli olarak ortaya çıkan reasürans mekanizması ile işlem özelinde belirlenecek lider ihracat destek kuruluşunun koordinasyonunda tek dokümantasyon ve ortak finansal koşullar ile daha hızlı ve etkin bir kredi tahsis süreci sağlanmasının hedeflendiği ifade edildi.

Anlaşmayla, Türk ve İsveçli firmaların üçüncü ülkelerde birlikte üstlenecekleri projeler kapsamında kendi ülkelerinden gerçekleştirecekleri mal ve hizmet ihracatına Türk Eximbank ve EKN tarafından sigorta/reasürans desteği sağlayacak bir mekanizma öngörülüyor. 

Hatırlanacağı gibi Türk Eximbank'ın daha önce de Avusturyalı OeKB TEBA:2005/ 1 Şubat 2021 ve Danimarkalı EKF Danmarks Eksportkredit TEBA:1979/ 5 Ağustos 2020 ile reasürans işbirliği anlaşması imzaladığını sizlere bildirmiştik. 

Yıllık Rapor