haber
Kullanıcı Adı
Şifre

Diğer Haberler

16.9.2020

Moody's Türk Bankalarının Notunu Düşürdü

Bankalara not indiriminin, ülke notu indiriminden kaynaklandığı belirtildi. Türk bankalarının tamamının kredi notunun, negatif görünüme sahip ülke notuna uyumlu olarak negatif kaldığı bildirildi...

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Investors Service, geçtiğimiz günlerde yaptığı ülke notu indiriminin TEBA:1985/ 14 Eylül 2020 ardından bu sefer de Türk bankalarının kredi notunu düşürdü, görünümü "negatif"te bıraktı.

Moody's, 12 Türk bankasının Döviz cinsinden uzun vadeli mevduat kredi notunu, altı bankanın uzun vadeli karşı taraf risk notunu ve uzun vadeli karşı taraf risk değerlendirmesini, bir bankanın uzun vadeli üst düzey teminatsız kredi notunu bir basamak ve üç bankanın uzun dönemli döviz cinsinden karşı taraf risk notunu iki basamak indirdi.

Döviz cinsinden uzun vadeli mevduat kredi notu düşürülen 12 banka şöyle oldu; Akbank, Alternatifbank, Denizbank, HSBC Bank AŞ (Türkiye), QNB Finansbank,T.C. Ziraat Bankası, Türk Ekonomi Bankası (TEB), Garanti BBVA, Halk Bank, İşbank, Vakıfbank ve Yapı Kredi.

Bankaların not indiriminin geçtiğimiz günlerde yapılan ülke notu indiriminden kaynaklandığı belirtildi. Türk bankalarının tamamının kredi notunun, negatif görünüme sahip ülke notuna uyumlu olarak negatif kaldığı bildirildi. Moody's, negatif görünümün ödemeler dengesi krizine bağlı, sermaye kontrollerine ve döviz çıkışı kısıtlamalarına neden olabilecek aşağı yönlü riskleri yansıttığını ifade etti.

Yıllık Rapor