haber
Kullanıcı Adı
Şifre

Krediler

4.8.2020

TSKB, Asya Altyapı Yatırım Bankasıyla 200 Milyon Dolarlık Kredi Anlaşması İmzaladı

Ayrılan kaynak, ulaştırma, enerji, su, sürdürülebilir şehirler, sağlık, bilişim ve iletişim teknolojileri gibi altyapı sektörlerine ve AIIB'nin stratejisi doğrultusunda tespit edilen üretim sektörlerindeki şirketlere kullandırılacak...

Türkiye Sınai Kalkınma Bankasının (TSKB), Asya Altyapı Yatırım Bankası (AIIB) ile 200 milyon dolarlık kaynak temin etmek üzere bir anlaşma imzaladığı bildirildi. 

Türkiye'nin altyapı ve üretim sektörlerinde faaliyet gösteren ve Covid-19'dan olumsuz etkilenen kurumsal şirketlerin likidite ihtiyaçlarının giderilmesi amacıyla imzalanan anlaşma kapsamında, firmalara üç yıla kadar vadeli işletme sermayesi kredisi sağlanacak. Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığının geri ödeme garantisi altında temin edilen kaynak, ulaştırma, enerji, su, sürdürülebilir şehirler, sağlık, bilişim ve iletişim teknolojileri gibi altyapı sektörlerine ve AAYB’nin stratejisi doğrultusunda tespit edilen üretim sektörlerindeki şirketlere kullandırılacak.

TSKB Genel Müdür Vekili Ece Börü:

Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınma yolculuğundaki hedeflerine ulaşması adına 70 yıldır çalıştıklarını dile getiren TSKB Genel Müdür Vekili Ece Börü, anlaşmayla ilgili şunları söyledi: 

“AIIB yönetim kurulunun onayladığı kredi paketi, kalkınma bankacılığının kısa dönemdeki sıkıntılara çözüm üretmesi ve dayanıklılığı artırması yönünde değerli bir katkı sağlayacaktır. Öte yandan AIIB ile 2018 yılından itibaren yenilenebilir enerji ve sürdürülebilir altyapı yatırımları alanlarında devam eden işbirliğimizi, bu kredi programı ile bir adım daha öteye taşımanın mutluluğunu yaşıyoruz. T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığının garantörlüğünde imzalanan bu yeni kredi anlaşmasıyla, ülkemizin sürdürülebilir ekonomik kalkınmasına, işgücü ve üretim tedarik zincirini korumaya yönelik desteklerimizi sunmaya devam edeceğiz.’’

Yıllık Rapor