haber
Kullanıcı Adı
Şifre

Yurtdışı Haberler   Karayolları   Şirket Haberleri

6.12.2019

ENKA, Sırbistan’da 112 Kilometre Uzunluğunda Otoyol İnşa Edecek

ENKA-Bechtel ortaklığı Sırbistan Hükümeti ile Morava Koridoru Otoyolu'nun projelendirme ve yapımı için toplam 745 milyon Euro'luk sözleşme imzaladı...

ENKA İnşaat İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Mehmet Tara: "Sırbistan projesini, sadece Balkanlarda 1,000 km’ye varan, sekizinci proje olarak gerçekleştireceğiz. Bu başarının arkasında ENKA’nın kuruluşundan beri sahip olduğu, yenilikçilik, mühendislikte mükemmeliyetçilik, kalite, sağlık, güvenlik ve çevrecilik prensipleri bulunuyor"...

ENKA ve 30 yıldan beri beraber çalıştığı ortağı Amerikan Bechtel firması, Sırbistan’daki 112 kilometrelik Morova Otoyolu’nun projelendirme ve yapımını üstleniyorlar. Bu otoyol Avrupa’nın en önemli ulaşım koridorlarından olan 10 ve 11’inci koridorları birbirine bağlıyor.

ENKA-Bechtel ortaklığı Sırbistan Hükümeti ile Morava Koridoru Otoyolu'nun projelendirme ve yapımı için toplam 745 milyon Euro'luk sözleşme imzaladı.

Pojate ve Preljina şehirlerini birbirine bağlayan bu otoyolun amacının eski Yugoslavya’nın endüstri merkezi olan bölgeden geçerek, bu bölgeyi iki önemli ulaşım koridoruna bağlayıp tekrar ekonomik canlılığına kavuşturmak olduğu  belirtiliyor. Güzergah üzerinde çok sayıda endüstriyel bölge oluşturulması da Sırbistan hükümetinin gündeminde.

ENKA İnşaat İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Mehmet Tara:

ENKA İnşaat İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Mehmet Tara, ENKA’nın dünyanın değişik yerlerinde çok önemli projeleri gerçekleştirerek, bu ülkelerin ekonomilerine önemli katkılar sağladıklarını ve buna devam edeceklerini belirtti. Sırbistan projesini, sadece Balkanlarda 1,000 km’ye varan, sekizinci proje olarak  gerçekleştireceklerini, bu başarının arkasında ENKA’nın kuruluşundan beri sahip olduğu, yenilikçilik, mühendislikte mükemmeliyetçilik,  kalite, sağlık, güvenlik ve çevrecilik  prensiplerinin bulunduğunu belirtti.    

ENKA’nın Altyapı Projelerinden Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Özger İnal:

ENKA’nın Altyapı Projelerinden Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Özger İnal, yapımı hemen başlayıp, 4 yılda tamamlanacak  olan  otoyolun, en yüksek standartlarda projelendirileceğini, Proje kapsamında önemli miktarlarda kazı, dolgu, köprü, viyadük,  kavşak, gişe sahaları, bölgenin zaman zaman maruz kaldığı sel felaketlerini önleme amaçlı 50 km uzunluğunda yeni nehir yatağı inşası ve 5G dijital teknolojisine hazır altyapı teşkilinin de bulunduğunu bildirdi.

Hatırlanacağı gibi, en son, ENKA ve ortağı Bechtel'in Makedonya'da yapımını üstlendiği, Kosova’nın başkenti Priştine’den Kuzey Makedonya’ya kadar uzanan 65 kilometrelik dört şeritli Kosova Otoyolu Güzergah 6 Projesi’nin son bölümü  29 Mayıs 2019 tarihinde trafiğe açılmıştı TEBA:1920/ 31 Mayıs 2019.

ENKA’nın %50 ortaklığı bulunan, Bechtel-ENKA ortak girişimi son 30 yıl içerisinde 700 kilometreden fazla otoyol ve yol, toplamda 11.5 kilometre uzunluğunda tünel ve 36 km uzunluğunda köprü yapımını tamamladı.

Yıllık Rapor