haber
Kullanıcı Adı
Şifre

Yurtdışı Haberler   Şirket Haberleri   Demiryolları   Makine Ekipman

11.9.2019

Voith ve CRRC Stratejik İşbirliğini Geliştiriyor

Voith ve CRRC, demiryolu araç ve ürünlerinin AR-GE'si için Pekin ve Şangay merkezli iki ayrı ortak girişim kuracak. İki şirket, elektrikli sürüş sistemlerinin gelişimi üzerine de birlikte çalışacak...

Uluslararası araç piyasasında rekabet artıyor. Piyasaya agresif giren ve son dönemde piyasadaki payını arttıran Çinli CRRC firması, yıl başında demiryolu araç ve ürünleri için ortaklık kurmak üzere anlaştığı Alman Voith ile yeni bir ortak niyet beyanı imzaladı.

Yabancı basında yer alan bilgiye göre, Voith ve CRRC, Almanya Başbakanı Angela Merkel’in Çin’e yaptığı ziyaret sırasında Pekin’de 6 Eylül tarihinde imzalanan çerçeve anlaşmasının bir parçası olarak, demiryolu ve sanayi sektörlerinde işbirliklerini güçlendirmek adına anlaşma imzaladı.

Bu yılın başlarında, Voith Turbo China ve CRRC Beijing Nankou Pekin ve Şangay’da demiryolu sektörüne odaklanmak üzere iki ortak girişim kurmak için anlaşmıştı. Bu ortak girişimler, yüksek hızlı trenler ve bölgesel trenler, metro arabaları ve hafif raylı araçların şanzımanlarını ve diğer parçalarını da içeren çok çeşitli demiryolu ürünlerinin araştırma ve geliştirmesi, üretim, satış ve satış sonrası servislerini üstlenecek. Sanayi sektöründe de, rüzgar türbinleri için şanzıman ve hava kompresörlerinin gelişimi ve üretimi üzerinde çalışacak.

İki şirket yeni olarak ise, ticari araç piyasası için elektrikli sürüş sistemlerinin geliştirmesi için birlikte çalışmak üzere anlaştı. En son imzalanan ortak niyet beyanında, elektrikli araçlar için entegre itme sistemleri ve parçaları ile seri üretim için ortak AR-GE yapılması öngörüldü.

Yıllık Rapor