haber
Kullanıcı Adı
Şifre

Kömür   HES   Yurtdışı Haberler   Şirket Haberleri   Diğer Yenilenebilir

20.9.2018

Japon Marubeni Corp., Kömür Projelerinde Yer Almayacağını, Yenilenebilir'e Yöneleceğini Bildirdi

Şirket, 3 gigawatt (GW) olan kömürle elektrik üretim kapasitesini 2030'a kadar yarıya düşürecek.-Sadece Ultra Süper Kritik Buhar Üretimi Teknolojisi uygulanacak olan kömür santral projelerinde yer alacak. Şirket, 2023'te enerji kaynaklarında şu an %10 olan yenilenebilir enerji oranını % 20'ye çıkaracak...

Enerji sektöründe ticaret şirketi Japon Marubeni Corporation, şirketin sürdürülebilir yönetim politikasının bir parçası olarak, iklim değişikliğiyle mücadeleye katkıda bulunmak amacıyla, enerji üretim portfolyosunda sera gazı salınımı hacmini düşüreceğini, kömür yakıtlı enerji üretimi yatırımlarını azaltıp, yenilenebilir enerji yatırımlarına yöneleceğini bildirdi.

Marubeni'den yapılan açıklamada, şirketin mevcut 3 gigawatt (GW) kömürle elektrik üretim kapasitesini 2030'a kadar yarıya düşüreceği bildirildi. Ayrıca, portfolyosundaki yatırımların çevreye etkilerini azaltmak için yenilikçi teknolojiler uygulayacağı  kaydedildi.

Ayrıca, Marubeni'nin, genel prensip olarak bundan sonra yeni bir kömür yakıtlı elektrik üretim santralı yatırımına dahil olmayacağı bildirildi. Ancak, Şirketin Japonya ve diğer ülkelerde, ülkenin enerji politikalarına uyumlu olarak, mevcutta sadece Ultra Süper Kritik Buhar Üretimi Teknolojisi (USC: Ultra-supercritical steam generating technology) olan En Uygun Teknoloji (BAT, “Best Available Technology”) uygulanacak kömür yakıtlı enerji üretim tesisi işlerine dahil olacağı ifade edildi.

Ayrıca, elektrikli ve endüstriyel tesis ticareti pazarı payında lider olan Şirketin, 2023'te enerji kaynaklarında şu an yüzde 10 olan yenilenebilir enerji oranının yüzde 20'ye çıkarılmasının hedeflendiği belirtildi.

Yıllık Rapor