haber
Kullanıcı Adı
Şifre

Yurtdışı Haberler   Şirket Haberleri   Yenilenebilir (HES, Rüzgar, Güneş, biyoyakıt)

24.7.2018

ACWA Power'ın Güneş Santralı'na Çin'in İpek Yolu Fonu Yatırım Yapıyor

Suudi Arabistanlı ACWA Power'ın BAE'de kuracağı 700 MW'lık DEWA GES'ine Çinli İpek Yolu Fonu'nun %24,1 oranında özsermaye payı koyarak yatırım yapacağı açıklandı...

Suudi Arabistanlı ACWA Grubu'nun uluslararası ve çok ortaklı enerji yatırımcısı şirketi olan ve Türkiye'de de Kırıkkale Doğalgaz Kombine Çevrim Santralını kuran ACWA Power şirketinin Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) kuracağı 700 MW'lık Güneş Santralına Çinli İpek Yolu Fonu da ortak oluyor.

Konuyla ilgili şirketten yapılan açıklamada, ACWA ve Dubai Elektrik ve Su İdaresi'nin (DEWA) ortaklığında kurulacak, dünyanın tek seferde yapılan en büyük güneş santralının 4. fazı olan 700 MW'lık DEWA GES'e Çin'in İpek Yolu Fonu yüzde  24,1 oranında özsermaye payı koyarak ortak oldu.

Günde 24 saat boyunca 7.30 Dolar cent/kWh tarifesi ile elektrik satışı yapması planlanan DEWA GES'in (DEWA CSP) teşvikler olmadan fosil yakıtlardan üretilen elektriğin fiyatı ile rekabet edeceği bildiriliyor. Proje, 2030'a kadar temiz enerjinin payını yüzde 25'e çıkarmayı hedefleyen Dubai Temiz Enerji Stratejisi kapsamında yapılıyor. Dünyada tek seferde yapılan en büyük güneş santralı olacak. 

Piyasa-odaklı, uluslararası ve profesyonel orta ve uzun vadeli kalkınma ve yatırım kurumu olan İpek Yolu Fonu, "Bir Kuşak Bir Yol İnisiyatifi" (Belt and Road Initiative) çerçevesinde altyapıdan enerji ve sanayiye kadar birçok alanda finansman sağlıyor. İpek Yolu Fonu'nun Türkiye'de de demiryolu altyapı projelerine finansman sağlaması için Çinli heyet ile görüşmeler yürütülüyor.

Yıllık Rapor