haber
Kullanıcı Adı
Şifre

Şirket Haberleri

21.6.2018

Yapı Kredi Yenilenebilir Enerji Projeleri İçin 25 Milyon Euro Kaynak Sağladı

Yapı Kredi CEO'su Erün, "Bankanın proje finansman portföyünün önemli bir kısmını yenilenebilir enerji projeleri oluşturuyor. Proparco işbirliği ile teminatsız olarak sağladığımız toplam 10 yıl vadeli 25 milyon euroluk finansmanı da, yenilenebilir kaynakları en verimli şekilde kullanmaya odaklanan projelere aktaracağız”...

Türkiye'de yenilenebilir enerji yatırımları başta olmak üzere altyapı projeleri proje finansmanına katılan bankalardan biri olan Yapı Kredi, yenilenebilir enerji projeleri finansmanında kullanılmak üzere yeni bir kaynak sağladığını duyurdu.

Yapı Kredi’den yapılan açıklamalara göre, Fransız Kalkınma Ajansı’nın özel sektör kuruluşu olan Proparco’dan tamamını enerji verimliliği ve yenilebilir enerji projelerinin uzun dönemli finansmanında kullanmak için 10 yıl vadeli 25 milyon euroluk finansman temin edildi. 

Yapı Kredi CEO'su Erün, "Bankanın proje finansman portföyünün önemli bir kısmını yenilenebilir enerji projeleri oluşturuyor:

Açıklamada konuya ilişkin görüşleri yer alan Yapı Kredi CEO'su Gökhan Erün, Banka'nın proje finansman portföyünün önemli bir kısmını yenilenebilir enerji projelerinin oluşturduğunu belirterek, şunları söyledi: 

“Yapı Kredi olarak etkin enerji ve emisyon yönetimini, kaynak verimliliğini, çevreci ürün ve hizmetler geliştirmeyi sürdürülebilirlik alanındaki önceliklerimiz arasında görüyoruz. Bu anlayışla, yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği projelerinin finansmanını çok önemsiyor, bu projelere katkı sağlamaya devam ediyoruz.  Bu anlamda, bankamız kaynaklı finansmanların yanı sıra çeşitli uluslararası finansal kuruluşlardan sağlanan önemli fonlardan da yararlanıyoruz. Ülkemize ve bankamıza duyulan güveni teyit eden Proparco iş birliği ile teminatsız olarak sağladığımız toplam 10 yıl vadeli 25 milyon euroluk finansmanı da, yenilenebilir kaynakları en verimli şekilde kullanmaya odaklanan projelere aktaracağız.”

Yıllık Rapor