haber
Kullanıcı Adı
Şifre

Kömür   Şirket Haberleri   Makine Ekipman

3.5.2018

EÜAŞ, 18 Mart Çan Termik Santral Ünitelerine Baca Gazı Desülfürizasyon Tesisi Kurulumu Projesi

Doosan Lentjes, dünya çapında kabul görmüş ıslak kireçtaşı FGD teknolojisini tedarik edecek...

Türkiye'nin en büyük elektrik üretim şirketi olan Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ), Çanakkale’de bulunan linyit yakıtlı 18 Mart Çan Termik Santrali’nin 2x160 MW gücündeki 1 ve 2 numaralı üniteleri için Baca Gazı Desülfrizasyon Tesisi kurulması ihalesinde, EKON Endüstri İnşaat ve Ticaret A.Ş. ile ana yüklenici olarak mukavele imzalamıştır. Burada kurulacak olan Baca Gazı Desülfrizasyon Tesisi’nin teknoloji tedarikçisi ise Doosan Lentjes olacaktır.

Kömür yakıtlı santrallerdeki enerji üretim sürecinin olumsuz çevresel etkisini azaltılmasına yardımcı olmak için Doosan Lentjes, bu tesis için dünya çapında kabul görmüş ıslak kireçtaşı FGD teknolojisini tedarik edecektir. Kükürt dioksit (SO2) tutma oranının % 99'a yakın olması sayesinde, Çan Termik Santrali mevcut tüm emisyon direktiflerine uyum sağlayacaktır.

Doosan Lentjes'in bu ihaledeki kapsamı; mühendislik hizmetleri, dahili absorber üniteleri, absorber karıştırıcıları, devridaim pompaları, oksidasyon körükleri gibi temel ekipmanların teslimatını ve saha danışmanlık hizmetlerini kapsamaktadır. 

Hava Kalitesi Kontrol Sistemleri (AQCS) Ürün Direktörü olarak görev yapan Frank Oberheid’ın belirttiği üzere: “Bu ıslak kireçtaşı FGD projesi, Türkiye’deki kömür santrallerinde oluşabilecek yeni FGD yada modernizasyon ihtiyaçları için işimizi genişletmek adına önemli bir kilometre taşı olacaktır. Ayrıca EKON Sanayi İnşaat ve Ticaret A.Ş. ile birlikte çalıştığımız bu proje, Türkiye gibi potansiyeli yüksek pazarlar için geliştirdiğimiz “yerel firmalar ile işbirliği” stratejimiz için başarılı bir örnek niteliği taşımaktadır”. 
Doosan Lentjes, dünya çapında kabul gören ve güvenilir Hava Kalitesi Kontrol Sistemleri (AQCS) teknolojileri tedarikçisi olarak;  enerji santralleri, belediyeler ve endüstriyel tesislerde global ölçekteki müşterilerine, daha temiz enerji üretebilmeleri için yardımcı olan bir uzmandır.

Doosan Lentjes Hakkında 

Doosan Lentjes, yenilenebilir ve fosil yakıtlardan enerji üretimi için küresel bir teknoloji tedarikçisidir. Uzmanlık alanlarımız arasında akışkan yataklı kömür kazanları, çöpten enerji üretimi için anahtar teknolojiler ve baca gazı arıtma sistemleri bulunmaktadır. 90 yıldır enerji çözümlerine öncülük ediyoruz ve her yıl milyonlarca ton atığı değerli enerjiye dönüştürüyoruz.

Emre DÖKMEN
Ülke Direktörü
Doosan Power Systems
Telefon: +90 216 504 1881
E-Posta: emre.dokmen@doosan.com 

Yıllık Rapor