haber
Kullanıcı Adı
Şifre

Demiryolları   İnşaat

26.3.2018

TCDD, Ankara-Sivas Hızlı Tren Projesi

Hattın ilk ray serimi töreni Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan'ın katılımıyla yapıldı...

Bakan Arslan: "Ankara-Kırıkkale-Yozgat-Sivas hattını 2019'da hizmete açacağız"...

T.C. Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürlüğünün yapım çalışmaları devam eden en büyük hızlı tren projelerinden biri olan Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'nın; Yapı Merkezi firması tarafından yürütülen üst yapı işleri kapsamında ilk ray serimi töreni Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın katılımıyla düzenlendi.

Bakan Arslan, yüksek hızlı trenin Ankara, Eskişehir, Konya, İstanbul arası çalıştığını, bu sene Konya-Karaman'ı bitirip, hizmete sunacaklarını söyledi. Ankara-Kırıkkale-Yozgat-Sivas hattında çalışmaları bir sene içinde bitirip Hattı 2019'da hizmete açacaklarını bildiren Arslan, Ankara-Polatlı-Afyonkarahisar-İzmir hattını çalıştıklarını ve 2020'de de bunun bitirileceğini söyledi.

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattına ilişkin bilgi veren Bakan Arslan; Elmadağ, Kırıkkale, Yerköy, Yozgat, Sorgun, Akdağmadeni, Yıldızeli ve Sivas'ta yüksek hızlı tren istasyonlarının bulunacağını ifade ederek, şöyle konuştu: "Seyahat süreleri Ankara'dan Yozgat'a bir saat, Yozgat'tan Sivas'a bir saat yani Sivas-Yozgat-Ankara iki saat, Ankara'dan da İstanbul'a 3,5 saat olmak üzere 5,5 saatte Sivaslı, İstanbul'a gidebilecek. 4,5 saatte Yozgatlı İstanbul'a gidebilecek." Proje bedelinin yaklaşık 9 milyar lira olduğunu kaydeden Arslan, proje uzunluğunun ise 393 kilometre olduğunu belirtti.

Bilindiği gibi, Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı Projesi'nin 1. etabı olan Yerköy-Sivas kesiminin üst yapı işlerini Yapı Merkezi firması üstlenmişti TEBA:1822/ 30 Haziran 2017.

 

 

Yıllık Rapor