haber
Kullanıcı Adı
Şifre

Demeçler   Karayolları   Demiryolları   Havalimanları

6.3.2018

UDH Bakanı Arslan'dan Önemli Açıklamalar

Bakan Ahmet Arslan, "3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi YİD modeliyle ihale edilecek ve bu model ile ilk defa bir raylı sistem projesinin ihalesi yapılmış olacak". Karayolu geçişini de barındırdığı için Proje'nin YİD modeline uygun hale geleceğini, belirten Arslan, bunun mühendislik çalışmaları sonunda kararlaştırılacağını ifade etti.-3. Havalimanı'nın 29 Ekim 2018'e yetiştirilmesinde bir sorun olmayacağını bildiren Bakan Arslan, gece uçuşu ışıklandırmasının da yapıldığını belirtti...

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme (UDH) Bakanı Ahmet Arslan, Dünya Mobil Kongresi için bulunduğu Barselona'da kamuoyuna basın kanalıyla yaptığı açıklamalarda 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi ile İstanbul Yeni Havalimanı Projesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. 

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi'nin Yap-İşlet-Devret (YİD) modeli ile son ihale hazırlıkları hakkında bilgi veren Bakan Arslan, aynı zamanda 29 Ekim 2018'de açılışı yapılmak üzere son çalışmaları tamamlanmakta olan İstanbul Yeni Havalimanı Projesi'ndeki son gelişmeleri ifade etti. Bakan Arslan'ın bu iki önemli proje hakkındaki açıklamaları şöyle oldu:

"Raylı sistem yatırımları pahalı oluyor ama 3 Katlı Tünel'de karayolu da olacağı için YİD modeline uygun olacak":

UDH Bakanı Arslan, ilk defa bir raylı sistem projesinin YİD modeli ile ihale edileceğini, şu sıralarda 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'ne ilişkin sondajların yapıldığını ve etüd proje çalışmalarının devam ettiğini belirterek, mühendislik çalışmalarının bitirilmesine bağlı olarak bu yıl içinde projenin YİD modeli ile ihale edileceğini belirtti. 

Raylı sistemlerde YİD modeli uygulamasının kolay olmadığını, karayolu ile birlikte olacağı için uygulanabilir hale geldiğini ifade eden Ahmet Arslan, raylı sistem yatırımlarının pahalı olduğuna işaret ederek "Karayolu geçişini de barındırdığı için YİD modeline uygun hale gelecek. Bunu mühendislik çalışmalarımız sonucunda kararlaştıracağız" dedi. 

Sizlere bu projeye yönelik daha önce verdiğimiz bir haberimizde UDH Bakanı Ahmet Arslan, Proje'nin deniz sondajlarının tamamlandığını bildirmiş ve güzergahı hakkında bilgi vermişti. Bakan Arslan, İncirli'den yer altına girecek olan 3 Katlı Metro Sistemi'nin, Mecidiyeköy'den, Zincirlikuyu'dan denizin altından geçeceğini, Sögütlüçeşme'den girip Kadıköy-Kartal'a, Marmaray'a bağlanacağını ifade etmişti TEBA:1836/ 11 Ekim 2017.

İstanbul Yeni Havalimanı ilk etabının 29 Ekim 2018'de işletmeye alınmasında herhangi bir sorun bulunmuyor:

25 Şubat'ta birinci pistin uçak inebilir hale geldiğine dikkat çeken Arslan, "Bir tek gece uçuşu için ışıklandırması ve enerji verilmesi gerekiyordu, onu da yaptık. 24 saatlik periyodda o piste uçak inebilir hale geldi" dedi. İstanbul Yeni Havalimanı'nın ilk etabının 29 Ekim 2018'e yetişmesine ilişkin herhangi bir sorunun söz konusu olmadığını belirtti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı 3. Havalimanı açılmadan önce davet edeceklerini söyleyen Arslan, hem pisti kullanacaklarını hem de terminalde ilerlemeleri inceleyeceklerini ifade etti. 

Hatırlanacağı gibi sizlere bu konuya yönelik son haberimizde İstanbul Yeni Havalimanı'nın 29 Ekim 2018 tarihinde açılacağını ve yeni havalimanına 3 ayrı aşamada taşınma planı olduğunu belirtmiştik TEBA:26 Şubat 2018.

Yıllık Rapor