haber
Kullanıcı Adı
Şifre

Şirket Haberleri

29.1.2018

Enerjisa Halka Arz Ediliyor

Halka arzda 1 lot (1 lira nominal) değerli payın fiyatı 6,25-7,50 lira olarak belirlenirken, talepler 1-2 Şubat'ta toplanacak ve Enerjisa, 8 Şubat'ta borsada işlem görmeye başlayacak...

Enerjisa'nın elektrik dağıtım ve satış birimlerinin halka arz süreci 29 Ocak 2018 tarihi itibarıyla başladı. Bu süreç kapsamında ilk adım Sabancı Holding Üst Yöneticisi ve Enerjisa Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Göçmen, Enerjisa Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Keith Plowman, Enerjisa Üst Yöneticisi Kıvanç Zaimler ve Ak Yatırım Genel Müdürü Mert Erdoğmuş'un katılımıyla Enerjisa'nın halka arzına ilişkin 29 Ocak 2018 tarihinde basın toplantısı düzenlenmesi oldu. 

Gerçekleşen basın toplantısında konuşan Başkan Mehmet Göçmen, Sabancı Holding ile Alman E.ON’un yüzde 50’şer payla sahibi olduğu Enerjisa Enerji A.Ş.’nin elektrik dağıtım ve satış biriminin Haziran ayında ayrıştığını ve halka arzın burada yapılacağını vurguladı. Göçmen, “Eti budu on yıllık bir şirketten bahsediyoruz. Aslında 3-4 aylık bir şirket. Biz altıncı aydan itibaren bu şirketi ikiye böldük halka arz ettiğimiz bu şirket bölünmüş olan şirkettir. Bu parantezi de şeffaflık açısından vermek gerekir” dedi. 

Göçmen ayrıca halka arz ile elde edilen paraların doğrudan hissedarlara gideceğini ve onların da şu anda bu paraları harcamak gibi bir niyetlerinin olmadığını kaydetti.

Enerjisa Türkiye'nin halka arz edilen en yüksek piyasa değerli enerji şirketi unvanına kavuşacak:

Halka arzda 1 lot (1 lira nominal) değerli payın fiyatı 6,25-7,50 lira olarak belirlenirken, talepler 1-2 Şubat'ta toplanacak ve Enerjisa, 8 Şubat'ta borsada işlem görmeye başlayacak. Halka arzda tahsilat grupları, yurt içi bireysel yatırımcılar için yüzde 5, yurt içi kurumsal yatırımcılar için yüzde 10 ve yurt dışı yerleşik kurumsal yatırımcılar için yüzde 85 olarak belirlendi. Bu verilere göre hisse başına belirlenen fiyat aralığı ise Enerjisa'nın 7,4-8,4 milyar lira arasında büyüklüğe sahip bir şirket olduğunu gösteriyor. 

Halka arz ile Enerjisa, Türkiye'nin halka arz edilen en yüksek piyasa değerli enerji şirketi unvanına kavuşurken, Enerjisa Enerji AŞ'nin bünyesindeki dağıtım ve satış birimlerinin yüzde 20 hissesi AK Yatırım'ın konsorsiyum liderliğinde halka arz edilecek.

Yıllık Rapor