haber
Kullanıcı Adı
Şifre

Krediler   Petro Kimya   Şirket Haberleri

4.10.2017

IFC'den TÜPRAŞ'a Yeni Çevre ve Verimlilik Yatırımları İçin 100 Milyon Dolar Kredi

TÜPRAŞ CFO'su Doğan Korkmaz: "İlave kükürt azaltma ünitesi kapasitesi sayesinde TÜPRAŞ, denizcilik sektörünün düşük kükürtlü yakıt ihtiyacını karşılamaya hazır hale gelecek"...

IFC Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölgesi Sanayi, Tarım ve Hizmetler Yatırımları Direktörü Carsten Müller: "Bu finansman TÜPRAŞ’ın halen uyguladığı büyük modernizasyon projesine ve Ar-Ge yatırımlarına katkı sağlayarak yüksek çevre standartlarında daha fazla katma değerli ürünler üretmesine yardım edecektir"...

Dünya Bankası Grubu üyesi Uluslararası Finans Kurumu (IFC), Türkiye'nin en büyük endüstriyel şirketi ve tek petrol rafinerisi olan TÜPRAŞ'ın önümüzdeki dönem yapacağı çevre ve verimlilik yatırımları için 100 milyon Dolar tutarında kredi sağladı.

IFC'den yapılan yazılı açıklamaya göre, TÜPRAŞ bu krediyle İzmir, İzmit ve Kırıkkale Rafinerilerine ham petrol kullanımını optimize etmek ve sülfür emisyonlarını azaltmak amacıyla kükürt azaltma üniteleri ilave edecek. Ayrıca krediyle, İzmir Rafinerisinde bulunan sürekli kataliz rejenerasyonlu platformer ünitesinin şarj işleme kapasitesi arttırılarak, katma değeri daha yüksek ürünler üretilecek ve TÜPRAŞ'ın rekabet gücünün yükselmesi sağlanacak.

TÜPRAŞ CFO'su Doğan Korkmaz:

Konuyla ilgili olarak TÜPRAŞ Üst Yöneticisi Doğan Korkmaz, TÜPRAŞ’ın müşterilerine sürdürülebilir çözümler sunmak için sürekli olarak mevcut en iyi teknolojilere yatırım yapmakta olduğunu belirterek, “İlave kükürt azaltma ünitesi kapasitesi sayesinde TÜPRAŞ, 2020 yılında devreye girecek düşük kükürtlü yakıt düzenlemeleri öncesinde, denizcilik sektörünün düşük kükürtlü yakıt ihtiyacını karşılamaya hazır hale gelecek. Bu kapsamda IFC’nin sağlamış olduğu uzun vadeli kredi ile doğan ortaklık TÜPRAŞ’ın daha da yüksek çevresel standartlara ulaşmasını sağlayacaktır” dedi.

IFC Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölgesi Sanayi, Tarım ve Hizmetler Yatırımları Direktörü Carsten Müller:

IFC Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölgesi Sanayi, Tarım ve Hizmetler Yatırımları Direktörü Carsten Müller ise TÜPRAŞ'a sağlanan krediye ilişkin, “TÜPRAŞ gibi sanayi devlerinin sürdürülebilir uygulamalara ve kaynak verimliliği projelerine yatırım yapması, diğer kuruluşlara da örnek olması açısından son derece önemli. Bu finansman TÜPRAŞ’ın halen uyguladığı büyük modernizasyon projesine ve Ar-Ge yatırımlarına katkı sağlayarak yüksek çevre standartlarında daha fazla katma değerli ürünler üretmesine ve rekabetçi gücünü artırmasına yardım edecektir” dedi.

 

 

Yıllık Rapor