haber
Kullanıcı Adı
Şifre

Konferanslar   Doğalgaz

2.10.2017

STEAM, 18. Uluslararası Enerji Konferansı

18. Uluslararası Enerji Konferansı, "Değişen Enerji Jeopolitiği, Değişmeyen Boru Hatları Güzergahları“ Petrol ve Doğalgaz Oyunu –Türkiye Avrupa Aksında Son Gelişmeler” konusuyla 4 Ekim 2017 tarihinde İstanbul Sait Halim Paşa Yalısı'nda gerçekleşecek...

Stratejik Teknik Ekonomik Araştırmalar Merkezi (STEAM) tarafından düzenlenen 18. Uluslararası Enerji Konferansı "Değişen Enerji Jeopolitiği, Değişmeyen Boru Hatları Güzergahları“ Petrol ve Doğalgaz Oyunu –Türkiye Avrupa Aksında Son Gelişmeler” konusuyla 4 Ekim 2017 tarihinde İstanbul Sait Halim Paşa Yalıs'nda gerçekleşecek.

Konferansta, Orta Doğu, Hazar Havzası ve Doğu Akdeniz Bölgesinin sahip olduğu enerji kaynaklarını önemli tüketicilerle birleştirecek olan boru hatları projelerinin enerji diplomasisi çerçevesinde bölge ülkelerinin en seçkin uzmanları, ulusal ve uluslararası üst düzey uzmanların, sektör temsilcilerinin ve firmaların üst düzey yöneticileri biraraya gelerek çözüm önerileri incelenecek.

4 Ekim 2017 tarihinde panelleri gerçekleştirilecek konu başlıkları ise ‘Ortadoğu’daki Gelişmelerin Türkiye Ve Global Piyasalara Muhtemel Yansımaları, Türkiye’nin Doğal Gazla İmtihanı – Gaz Piyasasında Liberalleşme ve Ticaret Merkezine Dönüşme Çabaları ve Boru Hattı Rekabeti ve Enerji Köprüsü Türkiye olacak.

Konferans'ın katılımcıları:

Program'a BOTAŞ Genel Müdürü Burhan Özcan, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Kurul Üyesi Fazıl Şenel, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Türkiye Ülke Müdür Yardımcısı Şule Kılıç, E. Katar ve OECD Büyükelçisi Mithat Rende, E.Büyükelçi / A.B.D. Matthew Bryza, SOCAR Danışmanı İbrahim Palaz, Zorlu Enerji Genel Müdürü Fuat Celebci, DAMNUS Yönetim Kurulu Başkanı Nusret Cömert gibi isimlerin panellere konuşmacı olarak katılımı bekleniyor. 

Ayrıca, Türkiye, Azerbaycan, Lübnan ve İsrail'den de önemli temsilciler de panelerde yer alacak.

Yıllık Rapor