haber
Kullanıcı Adı
Şifre

Anlaşmalar   Yurtdışı Haberler   Şirket Haberleri   Uluslararası İlişkiler

12.9.2017

Türk Firmalar, Kazakistan'da Yatırım Anlaşmaları İmzaladı

Alsim Alarko, Büyük Almati Çevre Yolu İnşası ve İşletmesi için Kazakistan Yatırım ve Kalkınma Bakanlığı ile mutabakat zaptı imzaladı.-Kazakh İnvest Milli Şirketi ile Çalık Holding, Yıldırım Holding, Yıldızlar SSS Holding, Agrobest Group ve diğer Türk şirketleri arasında toplam 590 milyon dolarlık yatırım anlaşmaları yapıldı...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Astana ziyaretinde Kazakistan ile bir dizi anlaşmaya imza atıldığı, anlaşmalar arasında ‘Ortak Ekonomi Programı Eylem Planı’ ile Türk şirketlerinin toplam 590 milyon Dolar'lık yatırımını öngören anlaşmalar da bulunduğu belirlendi.

İki Cumhurbaşkanı’nın huzurunda iki ülke arasında imzalanan protokoller arasında Türkiye-Kazakistan Karma Ekonomik Komisyonu Onuncu Dönem Toplantısı Protokolü, Yeni Sinerji-Ortak Ekonomi Programı, 2017-2020 Dönemi Eylem Planı Protokolü yer aldı.

Görüşmeler sırasında Kazakh İnvest Milli Şirketi ile Çalık Holding, Yıldırım Holding, Yıldızlar SSS Holding, Agrobest Group ve diğer Türk şirketleri arasında toplam 590 milyon Dolar'lık yatırım anlaşmaları yapıldı. Anlaşmaların Kazakistan’da inşaat malzemeleri, makine üretimi, kimya işletmeciliği, metalürji ve enerjinin üretimini öngördüğü kaydedildi.

Alsim Alarko,  Büyük Almatı Çevre Yolu İnşaası ve İşletmesi için mutabakat zaptı imzaladı:

Öte yandan, Büyük Almatı Çevre Yolu İnşası ve İşletmesi ile ilgili anlaşmaya ise Alsim Alarko Başkanı Ayhan Yavrucu ile Kazakistan Yatırım ve Kalkınma Bakanı Jenis Kasımbek imza attı.

Alarko Holding’den KAP’a yapılan açıklamada, “Konsorsiyum ile Kazakistan Yatırım ve Kalkınma Bakanlığı arasında yürütülen görüşmeler sonucunda, Kazakistan hükümetinin yapacağı yasal düzenlemeleri müteakip en kısa sürede imtiyaz sözleşmesinin imzalanmasına ilişkin mutabakat zaptı 9 Eylül Cumartesi günü her iki ülkenin Cumhurbaşkanları nezaretinde imzalanmıştır” denildi.

Alsim Alarko Sanayi liderliğindeki konsorsiyum, Kazakistan'da Alma-ata Çevreyolu Yapım ve İşletilmesine ilişkin PPP ihalesine en iyi teklifi sunmuş ve 2016 yılı Mart ayında sözleşme müzakerelerine başlanmıştı.

Yıllık Rapor