haber
Kullanıcı Adı
Şifre

Yurtdışı Haberler   Şirket Haberleri

20.6.2017

Bombardier Transportation, İngiltere'de Kullanılmak Üzere 750 Adet AVENTRA Aracı Temin Edecek

Bombardier Transportation, FirstGroup ve MTR ile, Birleşik Krallık'ta güney batı hattında işletilmek üzere 750 adet AVENTRA aracı temini için 895 milyon £ (1.1 milyar Dolar veya 1 milyar Euro) tutarında sözleşme imzaladı. Birleşik Krallık merkezli demiryolu aracı yatırım konsorsiyumu Rock Rail, sözleşmeyi finanse edecek...

Bombardier Transportation, FirstGroup ve MTR ile, Birleşik Krallık'ta güney batı hattında işletilmek üzere 750 adet AVENTRA aracı temini için 895 milyon £ (1.1 milyar Dolar veya 1 milyar Euro) tutarında sözleşme imzaladı. Bombardier sadece araçları temin etmekle kalmayacak, ayrıca 7 yıl boyunca teknik servis ve yedek parça temini işlerini de üstlenecek. Birleşik Krallık merkezli demiryolu taşıtı yatırım konsorsiyumu Rock Rail sözleşmeyi finanse edecek. 

Bombardier Transportation Birleşik Krallık Yönetici Direktörü Richard Hunter ise "Bu mukaveleyi kazandığımız için çok heyecanlıyız, bu İngiltere'deki Rolling Stock marketi liderliğimizde güven tazeliyor. AVENTRA aracı yolcu kapasitesini artırarak First/MTR'a güney batı hattında görünen yolcu sayısı artışını karşılamak üzere yardımcı olacak. Bu mukavele, önümüzdeki günlerde Londra'daki Crossrail ve LOTRAIN ve Doğu Anglia hatları için yapılacak seçimlerde de AVENTRA aracının kredisini artıracak. Bu sebeple First/MTR ile işbirliğimizi derinleştirmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz."

FirstGroup Yönetici Direktörü Steve Montgomery sözleşmeye ilişkin şu açıklamalarda bulundu;"  Güney Batı ray hattı için yapılan planlamalardan dolayı oldukça heyecanlıyız ve bu trenler yolcularımıza gelişmiş yolculuk deneyimimizi sunma yolunda önemli bir adım..."

Araçlar 5'li ve 10'lu diziler halinde tedarik edilecek. Yeni araçların 2019 yılı ortasında işletmeye alınması hedefleniyor.

Yıllık Rapor