haber
Kullanıcı Adı
Şifre

Şirket Haberleri   Yenilenebilir (HES, Rüzgar, Güneş, biyoyakıt)

15.6.2017

Borusan EnBW Enerji Yatırımları ve Üretim A.Ş. Kıyıköy RES'i Satın Alıyor

Aksa Enerji Üretim A.Ş.'ye ait Kıyıköy Rüzgar Enerjisi Santralı'nın (RES) 60 milyon 100 bin Dolar'a Borusan EnBW Enerji Yatırımları ve Üretim A.Ş.'ye satışı konusunda anlaşmaya varıldı...

Aksa Enerji Üretim A.Ş.'ye ait Kıyıköy Rüzgar Enerjisi Santralı'nın (RES) 60 milyon 100 bin Dolar'a Borusan EnBW Enerji Yatırımları ve Üretim A.Ş.'ye satışı konusunda anlaşmaya varıldığı bildirildi.

Aksa Enerji Üretim A.Ş. tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, Santral'ın satışına ilişkin sunulan teklifler arasında en uygun teklifin, Borusan EnBW Enerji Yatırımları ve Üretim A.Ş. ve Borusan Danışmanlık ve Ortak Hizmetler A.Ş. tarafından verildiği belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Kıyıköy Rüzgar Enerjisi Santralı'nın Borusan EnBW Enerji Yatırımları ve Üretim A.Ş. ve Borusan Danışmanlık ve Ortak Hizmetler A.Ş.'ye 60 milyon 100 bin dolara satışı konusunda anlaşmaya varılmıştır. Kıyıköy Rüzgar Enerjisi Santralı'nın hisse devir tarihinde mevcut kurulu gücü için 38 milyon 500 bin dolar ödenmesi ve 72 MW'a kadar yapılacak olan kapasite artırımı için bakiye bedelin orman izinlerinin alınması ve yatırım kararının verilmesi ile yapılması hususunda anlaşılmış olup, belirlenen söz konusu şirket değerinden borçlar düşüldükten sonra kalan meblağın devir bedeli olarak ödenmesi uygun bulunmuştur."

Santralin kurulu gücünün 27 MW olduğu bildiriliyor.

2007 yılında enerji sektörüne giren ve 2009 yılında Almanya'nın üçüncü büyük enerji şirketi olan EnBW AG ile ortaklık imzalayan Borusan, Borusan EnBW Enerji olarak, 2020 yılına kadar toplamda 4,5 milyar $ yatırım yaparak tamamı yenilenebilir enerjiye dayalı 2.000 MW’lık kapasiteye ulaşmayı hedefliyor.

Yıllık Rapor