haber
Kullanıcı Adı
Şifre

Konferanslar   Diğer Haberler

14.6.2017

22. Dünya Petrol Kongresi

Dünyanın en kapsamlı ve geniş katılımlı petrol buluşması olan 22. Dünya Petrol Kongresi, 9-13 Temmuz tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşecek...

Dünyanın en kapsamlı ve geniş katılımlı petrol buluşması olan 22. Dünya Petrol Kongresi, 9-13 Temmuz tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşecek. Kongre'ye, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Bahreyn Dışişleri Bakanı Şeyh Halid bin Ahmed el Halife ve Hindistan Petrol ve Doğalgaz Bakanı Dharmendra Pradhan dahil 50 hükümet temsilcisi katılacak.

Kongre'de enerji verimliliği, petrol çevre ilişkisinin yanı sıra Türkiye’nin enerji sektöründeki geleceğine ilişkin bir çok konu ele alınacak. 20 binin üzerinde katılım olması beklenen etkinlikte, BP, ExxonMobil, Chevron, Total, Saudi Aramco ve SOCAR gibi dünyanın önde gelen enerji firmalarının üst düzey yöneticileri de yer alacak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak:

Kongre katılımcılarından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak, bölgenin içinde bulunduğu istikrarsızlık sebebiyle Türkiye’nin enerji arzının büyük önem kazandığına değindi. Albayrak; “Türkiye’nin enerji politikaları, bölgemizin siyasi ve ekonomik istikrara kavuşmasında önemli bir referans kaynağı olacak” dedi.

Kongrede, Albayrak tarafından daha önce de gündeme getirilen Türkiye’nin enerji ihraç eden ülke olma hedefi de tartışılacak olup, önemli bir diğer tartışma konusu da Dünya Petrol Konseyi Başkanı Jozsef Laszlo Toth’un bahsettiği Türkiye’nin doğalgaz ticaret potansiyeli olacak. Türkiye’nin böyle bir ticaret için stratejik bir konumda bulunduğuna işaret eden Toth “Türkiye, Orta Asya, Akdeniz, Avrupa ve bu bölgeler üzerinden geçen tüm rotalar için önemli bir geçiş merkezi. Türkiye yeterli yer altı deposu kurarsa, risk alarak doğal gaz satın alıp Avrupa ile boru hattı bağlantılarını geliştirirse, bu bir ticari faaliyete dönüşür. Kongrede bu konuda bir oturum olacak” dedi.

Hatırlanacağı gibi, sizlere 2017 yılında İstanbul’da gerçekleştirilecek olan 22. Dünya Petrol Kongresi’ne 7 bine yakın delege ile 500'ün üzerinde şirket yöneticisi ve üst düzey yetkilinin katılmasının hedeflendiğini sunmuştuk TEBA:1668/ 23 Haziran 2014.

Yıllık Rapor