haber
Kullanıcı Adı
Şifre

Şirket Haberleri

14.6.2017

OMV Petrol Ofisi'nin Vitol Grubu'na Satışı

OMV'nin yüzde 100 hissesine sahip olduğu Petrol Ofisi'nin tüm hisselerinin 1 milyar 368 milyon Euro'ya Hollandalı Vitol Group'a satışı tamamlandı...

Avusturyalı enerji şirketi OMV'nin, yüzde 100 hissesine sahip olduğu Petrol Ofisi'nin tüm hisselerinin 1 milyar 368 milyon Euro'ya Hollandalı Vitol Group'a satışı tamamlandı. OMV'den yapılan açıklamada, Vitol Investment Partnership Ltd’nin iştiraki VIP Türkiye Enerji AŞ'nin, 1 milyar 368 milyon Euro karşılığında Petrol Ofisi'ni satın aldığı bildirildi.

Vitol Grubu Yatırımlar Bölümü Başkanı ve Petrol Ofisi Yönetim Kurulu Başkanı Javed Ahmed de yaptığı açıklamada şunları kaydetti; " Markamızı dinamikleştirmek, bayi ilişkilerimizi güçlendirmek, iş yaptığımız kuruluşlara ve müşterilerimize mümkün olan en iyi şekilde hizmet verebilmek için, Petrol Ofisi yönetim ekibiyle ve çalışanlarıyla yakın bir iş birliği içinde olacağız. Vitol geçmişinde yatırım yaptığı işletmeleri hızlıca büyütmeye yönelik işler yapan bir şirket olmuştur ve bu, Petrol Ofisi’nin de geleceğe yeniden odaklanmasını sağlayacak güçlü bir fırsattır."

Vitol Grubu bünyesinde 10 ayrı şirket bulunuyor ve şirket en büyük operasyonlarını Cenevre, Houston, Londra ve Singapur'da olmak üzere 40 ayrı ofiste faaliyet gösteriyor.

Şirketin 2014'de 270 milyar dolar olan hasılatı petrol fiyatlarındaki gerileme ile 2015'de 168 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti. Rafinaj, ticaret, depolama, elektrik üretimi gibi alanlarda faaliyetleri bulunan şirket, yıllık 303 milyon ton petrol ve gaz nakliyatı ile günlük 6 milyon ton ham petrol ve ürünün ticaretini gerçekleştiriyor.

Türkiye'nin en büyük ikinci özel sektör şirketi konumunda bulunan Petrol Ofisi, halihazırda bin 700'ün üzerinde akaryakıt istasyonu, 1 madeni yağ fabrikası 11 akaryakıt ve 3 LPG dolum terminali, 19 havaalanı ikmal ünitesi ve yaklaşık 1,17 milyon metreküpü aşan depolama kapasitesiyle faaliyetlerini sürdürüyor. 2016'daki toplam satışları 10,68 milyon tona ulaşan ve Türkiye'de bin 709 istasyonu bulunan şirket, 1 milyon metreküp kapasiteyle Türkiye'deki en büyük yakıt deposunu da elinde bulunduruyor.

Bilindiği gibi, sizlere konuya yönelik verdiğimiz son haberimizde, OMV'nin, Petrol Ofisi'nin tüm hisselerini Hollandalı Vitol Group'a satma kararına ilişkin Rekabet Kurumu'nun izin verdiğini, söz konusu satış ve devir işlemlerinin bu yılın üçüncü çeyreğinde tamamlanmasının planlandığını sunmuştuk TEBA:30 Mayıs 2017. OMV'nin satıştan elde edeceği net gelir ise kur etkisiyle birlikte 1,1 milyar Euro olacak.

Yıllık Rapor