haber
Kullanıcı Adı
Şifre

Havalimanları   Yap-İşlet-Devret (BOT)   Ulaştırma

5.6.2017

DHMİ, İstanbul 3. Havalimanı Projesi

İGA CEO'su Yusuf Akçayoğlu, "Havalimanı inşaatında fiziki gerçekleşme oranı %52,5'i buldu.-Hedefimiz 2018 yılı içerisinde projeyi bitirmek"...

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü tarafından Yap-İşlet-Devret (YİD) modeliyle yüklenici İGA şirketine (Limak+Cengiz+Kolin+Mapa+Kalyon) yaptırılmakta olan son yılların en büyük yatırımı İstanbul Yeni Havalimanı'nda fiziki gerçekleşme oranının %52,5'i bulduğu açıklandı.

İGA Havalimanları İnşaatı Üst Yöneticisi (CEO) Yusuf Akçayoğlu, Almanya'nın Leipzig kentinde düzenlenen Uluslararası Ulaştırma Forumu (ITF) 2017 Yıllık Zirvesinde, Projeye ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Akçayoğlu, havalimanı inşaatının yüzde 52,5'inin tamamlandığını belirterek şunları bildirdi; "İnşaat işlerinde bazen bütün parametreler sizin elinizde olamayabiliyor, hava şartları çok önemli. Çünkü fiziksel şartlarda, dışarıda iş yapıyorsunuz. Kış mevsimi çok zorlu geçti hatta bugünlerde bile yağmur yağıyor. Bunları daha fazla çalışarak bu kayıpları nasıl gideririz onların hesabını yapıyoruz."

Hatırlanacağı gibi sizlere konuya yönelik son olarak, kış şartları sebebiyle ara verilen inşaat çalışmalarına yeniden başlandığını, havalimanında hizmet verecek ve görev alacak çeşitli kuruluşlara yer teslimlerinin yapıldığını bildirmiştik. Ayrıca, Atatürk Havalimanı'ndan transferin nasıl yapılacağının organizasyonu için paydaşlar arasında görüşmelerin devam ettiğini iletiştik TEBA:1807/ 16 Mart 2017

Proje bitimi için hedef 2018:

Akçayoğlu ayrıca, proje inşaat çalışmalarının tamamlanarak havalimanının işletmeye alınması için hedeflerinin 2018 yılı olduğunu belirterek, "Hedefimiz, 2018 yılı içerisinde inşallah Türkiye’nin bu en büyük projesinin hayata geçirmek" ifadelerini kullandı. Akçayoğlu, İstanbul Yeni Havalimanının Türkiye’nin yanı sıra dünya havacılık ve ulaşım sektörüne çok büyük bir katkı sağlayacağını ifade ederek, "Bizim havalimanımıza birçok hava yolu şirketinin başvuru yapacağına eminiz. Dünya yolcularının da bilet fiyatlarının ucuzlamasına sebep olacağız." dedi.

Türkiye’nin coğrafik konumundan dolayı rekabet avantajına sahip olduğunu dile getiren Akçayoğlu, "Bu durum Türkiye’yi taşıma, ulaşım anlamında çok rekabetçi kılıyor. Bunu enerji kesişim noktası olmaktan tutun ulaşımın diğer bütün alanlarına da dahil edebiliriz. Bizim havalimanımıza birçok hava yolu şirketinin başvuru yapacağına eminiz. Bizim slot sayımızda bir sorun olmayacağı için onların da kapasitelerini artırmada yardımcı olacağız. Dünya yolcularının da bilet fiyatlarının ucuzlamasına sebep olacağız” dedi.

Yıllık Rapor