haber
Kullanıcı Adı
Şifre

Yurtdışı Haberler   Doğalgaz

2.6.2017

BP ve Rus Rosneft Avrupa Piyasasında Doğalgaz Satışı İçin İşbirliği Protokolü İmzaladı

Anlaşmaya göre, BP'nin BP Gas Marketing Ltd. şirketi ile Rosneft, 2019'dan itibaren Avrupa piyasasına daha fazla Rus gazının arzının sağlanması için, Rosneft tarafından üretilen doğalgazın tedarikine yönelik uzun dönemli satış ve alış anlaşmaları yapacak...

Rusya'nın St. Petersburg kentindeki Uluslararası Ekonomi Forumu (SPIEF) kapsamında Rus Rosneft ile İngiliz BP şirketleri arasında doğalgazda işbirliği anlaşması imzalandığı duyuruldu. Düzenlenen imza töreninde Rosneft Üst Yöneticisi İgor Seçin ve BP İcra Kurulu Başkanı Bob Dudley hazır bulundu.

Anlaşma kapsamında iki şirket arasında, doğalgaz satış, keşif, üretim ve pazarlaması ile Rusya ve başka ülkelerdeki sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) projelerinde de stratejik işbirliği yapılacak. Rosneft'in çıkardığı doğalgazın 2019'dan itibaren BP tarafından Avrupa’ya satılması planlanıyor. Rosneft ve BP Avrupa piyasasına gazın iletilmesi ve piyasada gazın satılması için işbirliği yapacak. 

Anlaşma ile ilgili olarak Rosneft'den yapılan açıklama şöyle oldu;

"Rosneft ve BP, Avrupa'da gazın satışı ve satın alınmsı için stratejik işbirliği ve İyi Niyet Anlaşması (MoU) imzalamışlardır. Bu Anlaşmaya göre, BP'nin BP Gas Marketin Ltd. şirketi, 2019'dan itibaren Avrupa piyasasına daha fazla Rus gazının arzının sağlanması için, Rosneft tarafından üretilen doğalgazın tedariki için uzun dönemli satış ve alış anlaşmaları yapacaktır." 

Bilindiği gibi, Rus Gazprom'un Türk Akımı Doğalgaz Boru Hattı ile 2019'dan itibaren Türkiye üzerinden Avrupa'ya yılda 15,75 bcm Rus gazının taşınması öngörülüyor. TEBA:1818/ 29 Mayıs 2017

Yıllık Rapor