haber
Kullanıcı Adı
Şifre

Anlaşmalar   Uluslararası İlişkiler

22.5.2017

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü 25. Yıl Zirvesi İstanbul'da Yapıldı

22 Mayıs 2017'de İstanbul'da düzenlenen Zirve'nin açılışına Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım katıldı. Başbakan Binali Yıldırım ve Rus Başbakanı Dimitri Medvedev'in ikili görüşmesinin ardından Türkiye ile Rusya Federasyonu arasındaki ticari ilişkilerin önündeki engel ve kısıtlamaların kaldırılması amacıyla ortak bildiri imzalandı...

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü'nün (BSEC) kuruluşunun 25. yıldönümü için 22 Mayıs 2017'de İstanbul'da Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre Merkezi ve Sergi Sarayı'nda 25. Yıl Zirvesi düzenlendi. Zirve, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasıyla başladı. Zirve'ye Başbakan Binali Yıldırım, Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopoulos, Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Oktay Asadov'un da bulunduğu ülke temsilcileri katıldı.

Türkiye-Rusya arasında ticari ilişkilerin önündeki engellerin kaldırılması için bildiri imzalandı:

Türkiye ile Rusya Federasyonu arasındaki ticari ilişkilerin önündeki engel ve kısıtlamaların kaldırılması amacıyla ortak bildiri imzalandı. Başbakan Binali Yıldırım ile Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev'in ikili görüşmesinin ardından imza töreni düzenlendi.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ile Rusya Federasyonu Başbakan Yardımcısı Arkady Dvorkoviç tarafından ve iki ülke başbakanının eşliğinde imzalanan ortak bildiri, ticari ve ekonomik ilişkilerin normalleştirilmesi ve geliştirilmesi, mevcut ticaret ve iş hacminin artırılması yönünde önemli bir adım olarak görülüyor.

25 Haziran 1992 yılında bölge ülkelerinin ekonomik işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla kurulan Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü'nün (BSEC) 12 üyesi bulunuyor. Üye ülkeler; Arnavutluk, Ermenistan, Azerbaycan, Bulgaristan, Gürcistan, Yunanistan, Moldova, Romanya, Rusya, Sırbistan, Türkiye ve Ukrayna oluyor.

Yıllık Rapor