haber
Kullanıcı Adı
Şifre

Yurtdışı Haberler   Araştırma

18.5.2017

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerikalı Büyük Grupları ve Uluslararası Fon Yöneticilerini Türkiye'deki Yatırımlarını Arttırmaya Davet Etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, savunma, havacılık, kimya, sağlık, bilişim ve imalat sanayi gibi pek çok sektörde faaliyet gösteren Amerikalı büyük grupların şirket temsilcileri ve fon yöneticileri ile bir araya geldi, Türkiye'deki yatırımlarını arttırmaya davet etti...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 16 Mayıs 2017 tarihinde gerçekleştirdiği Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump ile görüşmesinin ardından Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA)'nın koordinasyonuyla, Amerikalı büyük grupların üst düzey yönetici ve uluslararası fon yöneticileri ile biraraya geldi.

Erdoğan, savunma, havacılık, kimya, sağlık, bilişim ve imalat sanayi gibi pek çok sektörde faaliyet gösteren şirket temsilcisini ve fon yöneticilerini Türkiye'ye yatırımlarını arttırmaya davet etti. Toplantıya, Abraaj Group, Cargill, CDPQ, Coca Cola, Dow Chemical, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Ululslararası Finans Kurumu (IFC) GE Aviation, Glaxo Smith Kline, Lockheed Martin, PepsiCo, Raytheon International, Uber şiketlerinin üst düzey yöneticilerinin katıldığı tespit edildi.

Ayrıca toplantıda Amerikan-Türk Konseyi, Yükselen Ekonomiler Girişim Sermayesi Yatırımcıları Birliği, ABD Ticaret Odası gibi kurum yetkililerinin de hazır bulunduğu belirtildi.

Yıllık Rapor