haber
Kullanıcı Adı
Şifre

Yurtdışı Haberler   Şirket Haberleri   Diğer Yenilenebilir

21.4.2017

GE, Rüzgar Türbin Kanadı Üreticisi Danimarkalı LM Wind Power’ı Satın Aldı

GE, Danimarkalı LM Wind Power’ı 1,5 milyar Euro (1,65 milyar dolar) karşılığında satın almak üzere Ekim 2016'da anlaşmaya varmıştı...

Dünyanın önde gelen teknoloji devlerinden General Electric (GE), Danimarka merkezli teknoloji geliştirici ve rüzgar türbin kanadı üreticisi LM Wind Power’ı satın aldı. Satışın tamamlanması Avrupa Birliği, ABD, Çin ve Brezilya’daki düzenleyici kurum onaylarının ardından gerçekleşti.

GE, LM Wind Power’ı 1,5 milyar Euro (1,65 milyar Dolar) karşılığında satın almak üzere Londra merkezli özel sermaye şirketi Doughty Hanson ile Ekim 2016'da anlaşmaya varmıştı. Satın almayla birlikte rüzgar türbin kanadı tasarımı ve üretimi artık GE Yenilenebilir Enerji bünyesinde yapılacak. LM Wind Power hem karasal (onshore) hem de açık deniz (offshore) alanlarında hizmet vermeyi sürdürecek. Anlaşmanın sonuçları, GE’nin mali verilerine 2018 yılında yansıtılacak.

GE Yenilenebilir Enerji Başkan ve CEO'su Jérôme Pécresse, LM'nin ileri teknolojisi ve kanat mühendisliği sayesinde, rüzgar türbinlerinin genel performansını artırabildiklerini ifade eden Pécresse “Bu da elektrik maliyetini düşürmemizi ve müşterilerimize daha fazla değer sunmamızı sağlıyor. Bu satın alma ile birlikte, yenilenebilir enerjideki ilerlemenin destekçisi ve GE’nin büyümesindeki itici güç olacağız" dedi. 

 

Yıllık Rapor