haber
Kullanıcı Adı
Şifre

Yurtdışı Haberler   Şirket Haberleri

14.4.2017

Yapı Merkezi Grubu, Doğu Afrikada Kuracağı Tanzanya Hızlı Tren Hattının Yapımına Başladı

Hızlı Tren Hattı Projesinin Darüsselam Puguda 12 Nisan'da yapılan temel atma törenine, Tanzanya Devlet Başkanı Dr. John Pompe Joseph Magufuli, Tanzanya Çalışma, Ulaştırma ve İletişim Bakanı Makame M. Mibarawa, Yapı Merkezi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Erdem Arıoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Darüsselam Büyük Elçisi Yasemin Eralp ve Yapı Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Emre Aykar katıldı...

Türkiye'nin yurtdışında Raylı Sistem ve Demiryolları Projelerinin önde gelen firmalarından olan Yapı Merkezi Grubu, Tanzanya Demiryolları ile bu yılın Şubat ayı başında imzaladığı 1 milyar 215 milyon Dolar tutarındaki Doğu Afrika'nın ilk Hızlı Tren Hattı olacak Tanzanya Hızlı Tren Hattı'nın 12 Nisan 2017 tarihinde temel atma törenini yaparak, hattın inşasına başladı.

Darüsselam Puguda yapılan temel atma törenine Tanzanya Devlet Başkanı Dr. John Pompe Joseph Magufuli, Tanzanya Çalışma, Ulaştırma ve İletişim Bakanı Prof. Makame M. Mibarawa, Türkiye Cumhuriyeti Darüsselam Büyükelçisi Yasemin Eralp, Yapı Merkezi İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili Erdem Arıoğlu, Genel Müdürü Özge Arıoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Emre Aykar ve Proje Müdürü Abdullah Kılıç katıldı.

Sizlere konuya yönelik daha önce verdiğimiz haberimizde, Yapı Merkezi Grubunun Tanzanya Demiryolları ile 1,2 milyar ABD doları tutarında Hızlı Tren Hattı mukavelesini imzaladığını, Mart 2017'de yapım çalışmaları başlayacak Proje'nin 30 ayda tamamlanmasının öngörüldüğünü ifade etmiştik. Mukavele kapsamında 207 km tek hat olarak inşa edilecek Darüsselam-Morogoro Demiryolunun tüm mühendislik hizmetleri yapımı, altyapı inşaat işleri, ray temini ve döşenmesi, sinyalizasyon ve haberleşme sisteminin yapımı ve elektrifikasyon yapımı bulunmaktaydı TEBA:1802/ 9 Şubat 2017.

Demiryolu Hattı Uganda, Ruanda, Kongo ve Tanzanya'yı birbirine bağlayacak:

Tanzanya'da inşa edilecek şehirlerarası ilk standart açıklıklı (1435 mm) ve elektrikli raylı sistem olan Darüsselam-Morogoro Demiryolu Hattı, Afrikanın en önemli turizm bölgelerinden olan Darüsselam'ın ticaret ve turizmde atılım yapmasını sağlayacak. Beş kısımdan oluşan hat Uganda, Ruanda, Demokratik Kongo Cumhuriyeti ve Tanzanya'yı birbirine bağlayacak ve aynı zamanda Doğu Afrikayı Hint Okyanusuna açacak.

Tanzanya Demiryolları İdaresinin (RAHCO) planladığı Darüsselam-Mwanza arasındaki 1224 km uzunluğunda yüksek kapasiteli demiryolu yatırımı, 5 aşamaya bölünüp ihaleye açılmıştı. Yapı Merkezi liderliğindeki Ortak Girişimin inşa edeceği Darüsselam-Morogoro kesimi, planlanan hattın en kritik kısmını oluşturuyor. Darüsselam'ın liman kenti olması açısından büyük önem arz eden Proie, Tanzanya'nın ticaretine ve turizmine çok büyük katkıda bulunacak olmasının yanısıra, denize kıyısı bulunmayan Uganda ve Kongo Demokratik Cumhuriyeti gibi ülkelerin zengin yeraltı kaynaklarını ihraç etmesine de olanak sağlayacak.

Yıllık Rapor