haber
Kullanıcı Adı
Şifre

Yurtdışı Haberler   Doğalgaz

9.3.2017

Güney Kıbrıs Doğalgaz Sahaları 3. Tur Ruhsatlandırma Görüşmeleri Sonuçlandı

Güney Kıbrıs karasularında bulunan doğalgaz sahalarında 6. Blok için Eni ve Total Konsorsiyumu, 8. Blok için Eni ve 10. Blok için ExxonMobil ve Qatar Petroleum Konsorsiyumu ile koşullar üzerinde anlaşmaya varıldığı bildirildi...

Güney Kıbrıs karasularında bulunan doğalgaz sahalarında 3. tur ruhsatlandırma görüşmeleri sonuçlandı. Güney Kıbrıs Kabinesi'nin 17 Mart 2017 tarihinde Anlaşmaları onaylayacağı belirtiliyor.

Güney Kıbrıs Enerji Bakanı Yiorgos Lakkotrypis, Kıbrıs Münhasır Ekonomik Bölgesi'nde bulunan petrol ve doğalgaz arama ruhsatlandırma ihalelerinin 3. turunda seçilen şirketlerle yaptıkları görüşmeleri başarıyla tamamladıklarını açıkladı.

Bölgede 6. Blok için Eni ve Total Konsorsiyumu, 8. Blok için Eni ve 10. Blok için ExxonMobil ve Qatar Petroleum Konsorsiyumu ile koşullar üzerinde anlaşmaya varıldığını kaydeden Yiorgos Lakkotrypis, Güney Kıbrıs Bakanlar Kurulu'nun 17 Mart 2017 tarihinde şirketlerle üzerinde anlaşılan koşulları görüşeceğini ve onay verilerek bir sonraki aşama olarak anlaşmaları imzalayabileceklerini söyledi.

Total'in hisselerinin yarısının Eni'ye devri onaylandı:

Lakkotrypis, 11. Blokta Total'in sahip olduğu hisselerin yarısının Eni'ye devretme başvurusunu da Kabine'nin onayladığını bildirdi. Bu durumun 11. Blok'ta ortak katılımı güçlendirecek çok önemli bir gelişme olduğuna dikkat çekti.

Hatırlanacağı gibi, Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Güney Kıbrıs'ın düzenleyeceği üçüncü tur doğalgaz ihalesi kapsamında ihale edilecek 6 numaralı sahanın önemli bir bölümünün Türkiye'nin kıta sahanlığı sınırları içerisinde yer aldığını açıklamıştı. 

Yıllık Rapor