haber
Kullanıcı Adı
Şifre

Konferanslar

22.2.2017

STEAM, 17. Uluslararası Enerji Arenası

17. Uluslararası Enerji Arenası “Küresel Gelişmeler Ve Yatırım Ortamı” teması ile 23-24 Şubat 2017 tarihlerinde Conrad İstanbul Bosphorus'da gerçekleşecek...

Stratejik Teknik Ekonomik Araştırmalar Merkezi (STEAM) tarafından düzenlenen 17. Uluslararası Enerji Arenası “Küresel Gelişmeler ve Yatırım Ortamı” teması ile 23-24 Şubat 2017 tarihlerinde Conrad İstanbul Bosphorus'da gerçekleşecek.

Arenada, küresel ekonomi ve boru hatları konuları enerji diplomasisi çerçevesinde irdelenecek olup yaşanan finansman sorunlarının çözüm önerileri işlenecek.

23 Şubat 2017 tarihinde başlayacak olan Arena'da ilk gün, Uluslararası Deniz Hukuku, Kanuni Düzenlemeler Ve Enerji Güvenliği, Enerji Güvenlik İlişkisi, Yatırım Ortamı, Son Jeopolitik Ve Ekonomik Gelişmelerin Enerji Yatırımlarına Etkisi ve Bölgedekı Doğalgazın Uluslararası Piyasalara Ulaştırılmasında Alternatif Güzergahlar konu başlıklı paneller düzenlenecek.

24 Şubat 2017 tarihinde panelleri gerçekleştirilecek konu başlıkları ise Enerji Yatırımlarının Finansmanı ile Doğu Akdeniz olacak.

Arena'nın önemli katılımcıları:

Program'a Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı (ETKB) Müsteşarı ve Enerji Piyasaları İşletme A.Ş. (EPİAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Dönmez, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, Dünya Bankası Türkiye Direktörü Johannes Zutt ve Amerika Büyükelçiliği Ticaret Ateşesi Erica Olson'un konuşmacı olarak katılması bekleniyor. 

Ayrıca, Natixis Ülke Müdürü Dr. Rıza Kadılar, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Türkiye Ülke Direktörü Jean Patrick Marquet, KWF Türkiye Ofis Direktörü Thomas Selzer, İslam Kalkınma Bankası Türkiye Direktörü Yardımcısı Hummad Zafar Hundal, Uluslararası Finans Kurumu (IFC) Avrupa ve Orta Asya Altyapı ve Doğal Kaynaklar Müdürü Fuphan Chou, Enerjisa Finans Direktörü Sascha Bibert, Ata Invest Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ferhatoğlu gibi isimlerin de panellere konuşmacı olarak katılımı bekleniyor. Türkiye, Azerbaycan, Lübnan ve İsrail'den de önemli temsilciler panelerde yer alacak.

Yıllık Rapor