haber
Kullanıcı Adı
Şifre

Şirket Haberleri   Demiryolları

20.2.2017

Türkiye'de Hızlı Tren Üretimi İçin Siemens ve Bombardier Bursalı Firmalarla Görüştü

Bursalı firmalar, Raylı Sistemler UR-GE Projesi kapsamında Siemens ve Bombardier firmalarının Avusturya'daki üretim tesislerini yerinde inceledi...

Siemens Satış Müdürü Masopust: "Otomotivin baskıcı üretim hızına alışkın bir şehir Bursa. Raylı sistemler sektöründe de gerçekten önemli bir pazara sahip. İstanbul'daki metro ihalesi başta olmak üzere Türkiye'de tüm projelere yüzde 51 yerlilik şartı getiriliyor. Yerli tedarikçiye ihtiyaç duyuyoruz. Türkiye'ye ilk etapta 80 milyon Euro'luk yatırım yapacağız"...

Bombardier Hafif Raylı Taşıtlar Bölüm Müdürü Pfaff: "Bombardier olarak yatırım ortağı arayışındayız"...

TCDD'nin önümüzdeki dönemde yüzde 51 yerlilik şartı ile açılacak 96 Adet Hızlı Tren Seti ihalesi için hazırlanan firmalar, Türkiye'de üretim planlamalarını da yapıyorlar. 

Türkiye'nin en büyük sanayi şehirlerinden biri olan ve raylı sistem araç ve ekipmanlarının üretiminin de yapıldığı Bursa'da yer alan yerli firmaların, Raylı Sistemler UR-GE Projesi kapsamında, Siemens ve Bombardier firmalarının Avusturya'daki üretim tesislerini yerinde incelediği haber alındı.

Türk firmalarla görüşen Siemens Satış Müdürü Christoph Masopust, Siemens'in Viyana'daki üretimini destekleyecek yeni bir yatırım arayışında olduğunu belirterek; "Euro'nun yükselişi ve diğer sebeplerden ötürü tesisimiz rekabetçiliğini kaybetmeye başladı. Bu fabrikadaki üretimimize destek olacak yurt dışında yeni bir yatırım yapmayı amaçlıyoruz" dedi. Ayrıca, Bursa'nın sanayi geçmişine ve potansiyeline dikkati çeken Masopust; "Otomotivin baskıcı üretim hızına alışkın bir şehir Bursa. Raylı sistemler sektöründe de gerçekten önemli bir pazara sahip" dedi.

Masopust, Türkiye'nin İstanbul'daki metro ihalesi başta olmak üzere tüm projelere yüzde 51 yerlilik şartı getirildiğini hatırlatarak yerli tedarikçiye ihtiyaç duyduklarını kaydetti. Masopust ayrıca Türkiye'ye ilk etapta 80 milyon Euro'luk yatırım yapacaklarını ifade etti.

Bombardier Hafif Raylı Taşıtlar Bölüm Müdürü Marcus Pfaff:

Bursa'lı firmalarla görüşen Bombardier Hafif Raylı Taşıtlar Bölüm Müdürü Marcus Pfaff ise, Bursa'yı yakından takip ettiklerini belirterek halihazırda Bursa'da işbirliği gerçekleştirdikleri firmalar olduğunu belirtti. Türkiye'deki projelerin sayısının arttığına da dikkat çeken Pfaff; yerlilik şartı getirilmesinin Türk sanayisine ve mühendisliğine olumlu yansıyacağını ifade etti. Bombardier olarak yatırım ortağı arayışında olduklarını kaydeden Pfaff, Bursalı firmalarla yeni iş birliklerine açık olduklarını da ekledi.

 

Yıllık Rapor