haber
Kullanıcı Adı
Şifre

Diğer Haberler

27.1.2017

ETKB'de Önemli Atamalar

Müsteşar Yardımcılığı görevine bir süredir vekaleten yürüten Alparslan Bayraktar, Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü görevine de aynı yerde Genel Müdür Yardımcılığı görevini yapan Safa Uslu atandı...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nda (ETKB) yapılan bazı önemli atamalar, 26 Ocak 2017 tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, bir süredir Müsteşar yardımcılığı görevini vekaleten yürüten Alparslan Bayraktar, göreve asaleten atandı. Bayraktar'ın daha önce görev yaptığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü'ne de aynı yerde Genel Müdür Yardımcısı olan Safa Uslu getirildi.

Alparslan Bayraktar kimdir?

1975 yılında Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde dünyaya gelen Alparslan Bayraktar, lisans eğitimini 1995’te İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünde tamamladı. New York Üniversitesi’nde Stratejik Pazarlama Yönetimi alanında lisansüstü eğitimi alan Bayraktar, Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ekonomi Hukuku alanında da yüksek lisans diplomasına sahip. Bayraktar, 2013 Ağustos’undan bu yana 24 üyeli Enerji Düzenleyicileri Bölgesel Birliği’nin (ERRA) de başkanlığını yürüttü. 2015’te Uluslararası Enerji Düzenleyicileri Konfederasyonu’nun (ICER) başkanı oldu. Bayraktar, altı yıl EPDK Kurul Üyeliği yaptı.

Yıllık Rapor