haber
Kullanıcı Adı
Şifre

Uluslararası İlişkiler   Doğalgaz

16.12.2016

Katar İle Enerji Sektörü de Dahil Olmak Üzere 14 Yeni Anlaşma İmzalanması Bekleniyor

Katar'ın Ankara Büyükelçisi Şafi, "Yakında Trabzon'da Katar Emiri Şeyh Temim Bin Hamad Al Sani ile Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir görüşmesi olacak. Trabzon'da 18 Aralık'ta Türkiye ile enerji, ekonomi ve turizm başta olmak üzere çeşitli alanlarda 14 anlaşma imzalayacağız"...

Katar'ın Ankara Büyükelçisi Salim Mübarek Al-Şafi, ülkelerinin her zaman Türkiye'de yatırım için fırsat aradığını belirterek, "Trabzon'da 18 Aralık'ta Türkiye ile enerji, ekonomi ve turizm başta olmak üzere çeşitli alanlarda 14 anlaşma imzalayacağız." dedi.

Şafi yaptığı açıklamada, Türkiye-Katar ilişkilerinin son yıllarda kazandığı ivmeye dikkati çekerek, ülkeleriyle Türkiye arasındaki siyasi ve ekonomik ilişkilerin çok iyi bir şekilde geliştiğini söyledi.

Katar'ın Türkiye'de Finansbank ve Digiturk'ü aldığını hatırlatan Şafi, "Katar, Türkiye'de yatırım için her türlü fırsatı değerlendirmektedir. Yakında Trabzon'da Katar Emiri Şeyh Temim Bin Hamad Al Sani ile Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir görüşmesi olacak. Trabzon'da 18 Aralık'ta Türkiye ile enerji, ekonomi ve turizm başta olmak üzere çeşitli alanlarda 14 anlaşma imzalayacağız. Bu anlaşmalar ilişkilerimizi daha da güçlendirecektir" değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye ile her türlü yatırım olanaklarının değerlendirildiğini ifade eden Şafi, halen Katar Ekonomi Bakanlığı'ndan bir heyetin ülkemizde olası yatırımlar konusunda görüşmeler yaptığını vurguladı.

"LNG görüşmeleri sürüyor":

Dünyadaki doğalgaz rezervlerinin yüzde 14'üne sahip Katar ile Türkiye arasındaki LNG görüşmelerine de değinen Şafi, sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) satışı konusundaki ticari görüşmelerin sürdüğünü aktardı.

Hatırlanacağı gibi, TEBA olarak sizlere bu konuda son verdiğimiz haberimizde, 2014 yılında imzalanan anlaşmaya göre Türkiye'nin Katar'dan halihazırda 9 tanker civarında küçük miktarlarda LNG alımı yaptığını, Türkiye Katar arasında daha büyük miktarlarda ve uzun vadeli bir LNG alım anlaşması için görüşmelerin devam etmekte olduğunu bildirmiştik. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Katar ziyaretinde, BOTAŞ, Katar Milli Petrol Şirketi ile uzun vadeli bir LNG alım anlaşması için bir Ön Mutabakat Zaptı imzalamıştı TEBA:1743/ 7 Aralık 2015.

Yıllık Rapor