haber
Kullanıcı Adı
Şifre

Krediler   Şirket Haberleri   Yenilenebilir (HES, Rüzgar, Güneş, biyoyakıt)

21.10.2016

Garanti Bankası Yenilenebilir Enerji Yatırımlarının Finansmanı İçin 100 Milyon Euro Kaynak Sağladı

Garanti Bankası Genel Müdürü Fuat Erbil: "Yurt dışı piyasalardaki belirsizliğe rağmen, 12 yıl vadeli teminatsız kredi anlaşmasını başarıyla imzalayarak, uluslararası bankaların, yatırımcıların ve finans kuruluşlarının Türkiye’de çalışmak isteyeceği ilk banka olma vizyonumuzu ortaya koyduk.

Garanti Bankası’nın Türkiye’deki yenilenebilir enerji yatırımlarının finansmanı için 100 milyon Euro'luk kaynak sağladığı açıklandı. Yapılan açıklamaya göre, Garanti Bankası,Fransız Kalkınma Ajansı’nın (AFD) özel sektör kolu olan Proparco ile 12 yıl vadeli 100 milyon Euro tutarında yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği projelerinde kullandırılmak üzere kredi anlaşması imzaladı.

Garanti Bankası Genel Müdürü Fuat Erbil konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı;

"Yurt dışı piyasalardaki belirsizliğe rağmen, 12 yıl vadeli teminatsız kredi anlaşmasını başarıyla imzalayarak, uluslararası bankaların, yatırımcıların ve finans kuruluşlarının Türkiye’de çalışmak isteyeceği ilk banka olma vizyonumuzu ortaya koyduk. Anlaşma ayrıca sürdürülebilirlik politikalarımız doğrultusunda, toplum ve çevreye yarattığımız değeri artırmak için bize itici güç olacaktır.” 

Yıllık Rapor