haber
Kullanıcı Adı
Şifre

Şirket Haberleri   Makine Ekipman

26.9.2016

Siemens Ulaşım Bölümü Direktörü Cüneyt Genç: “Yatırımlar Hız Kesmeden Devam Ediyor”

“Türkiye için özel tasarlanan 6 yüksek hızlı tren seti bu yıl içinde Türkiye hatlarında kullanılmaya başlanacak. Sektördeki yatırım programlarını yakından takip ediyoruz, Türkiye’de hızlı tren konusunda önemli kaynak oluşturduk, yeni ihalelerle de yakından ilgileniyoruz”…

Siemens Ulaşım Bölümü Direktörü Cüneyt Genç, Türkiye için özel tasarlanan 6 yüksek hızlı tren setinin de bu yıl içinde Türkiye hatlarında kullanılmaya başlanacağını bildirdi.

Genç, TCDD tarafından Siemens’ten alınan 7 tren setinden ilkinin Mayıs 2015’te Ankara-Konya hattında seferlerine başladığını, 100 metrelik son setin de en kısa sürede Türkiye’ye gönderileceğini söyledi. Söz konusu tren setlerinin TCDD ile yapılan sözleşmeden yaklaşık 4 ay önce gönderildiğine dikkati çeken Genç, şunları kaydetti:

“Bu setlerden birini şu an Ankara-Konya hattında başarıyla işletiyoruz. Bu tek tren seti, bakımı ve işletmesi zor olmasına rağmen dünyadaki en yüksek emre amadelikle çalışıyor. Innotrans Berlin 2016 Fuarı’nda sergilenen son tren seti ise test için Viyana’ya gönderildikten sonra TCDD’ye teslim edilecek. Türkiye için özel olarak tasarlanan 6 yüksek hızlı tren seti bu yıl içinde Türkiye hatlarında kullanılmaya başlanacak.”

Bilindiği gibi, TCDD'den toplam 7 adet hızlı tren seti için sipariş alan Siemens'in, ilk 5 hızlı tren setini Ekim ayın sonuna kadar teslim etmesinin beklendiğini bildirmiştik .TEBA:1753/ 17 Şubat 2016

“Yerli ve milli üretim konusunda tüm çabayı göstermeye hazırız.”:

Sektördeki yatırım programlarını yakından takip ettiklerine dikkati çeken Genç,  Türkiye’de yatırımların hız kesmeden devam ettiğini ifade etti. Bunun yanında Türkiye’de hızlı tren konusunda önemli kaynak oluşturduklarını ve yeni ihalelerle de yakından ilgilendiklerini de sözlerine ekledi.

Genç, daha önce Siemens tramvaylarının son montajının ve yapımının Türkiye’de olması yönünde karar aldıklarını belirterek, “Türkiye’den alacağımız bir sipariş üzerine bunu yapmayı planlıyor değiliz. Kararımız, Türkiye’deki yeterliliklerin ve tedarik zincirinin çok iyi seviyede olmasıyla ilgili” diye konuştu.

Hükümetin yerli ve milli üretim stratejisine desteklerini vurgulayan Genç, “Türkiye’deki tedarikçiler ve alt tedarikçilerle yerlilik oranının yüzde 50’nin üzerinde olması sağlandıktan sonra milli treninin üretilmesi planı var. Bir teknoloji partneri olarak Siemens’in bu alandaki yerlileştirme ve teknoloji transferi tecrübesinin dikkate alınmasını isteriz. Türkiye, bu konuda partnerini gerçekten Ar-Ge’ye kaynak ayıran, teknoloji lideri firmalardan seçmeli" dedi. Siemens olarak yerli ve milli üretim konusunda gerekli tüm çabayı göstermeye hazır olduklarını bildirdi.

Yüksek hızlı tren platformunun son nesli Velaro Serisi:

İç ve dış tasarımındaki uyumuyla tasarımda kalite ödülü “Red Dot”a layık görülen Velaro serisi yüksek hızlı tren platformunun son nesli olan tren setleri, Ankara-Konya hattının yanı sıra Ankara-Eskişehir, Ankara-İstanbul, İstanbul-Konya’daki mevcut hatlarda ve yapımı devam eden Ankara-Sivas, Ankara-İzmir yüksek hızlı tren hatlarında kullanılacak. Saatte 320 kilometre hız yapabilen çok yüksek hızlı yeni tren setleri, geniş restoran bölümü, özel tasarımlı business class odaları, gelişmiş eğlence ve telekomünikasyon sistemleriyle serinin diğer trenlerinden ayrılıyor.

Son teknoloji ürünü olan yeni yüksek hızlı setinde araç güvenliği ve tren kontrol sistemi olmak üzere kapsamlı güvenlik sistemleri bulunuyor. Araçta herhangi bir olumsuzluk yaşanması halinde ise gerekli tedbirler sistem tarafından otomatik alınıyor.
 
 

 

Yıllık Rapor