haber
Kullanıcı Adı
Şifre

Konferanslar   Demir-Çelik

23.9.2016

Demir Çelik Fuarı İstanbul'da

Ankiros Uluslararası Demir-Çelik ve Döküm Teknoloji, Makina ve Ürünleri İhtisas Fuarı 29 Eylül-1 Ekim 2016 tarihlerinde İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde yapılacak...

Ankiros Uluslararası Demir-Çelik ve Döküm Teknoloji, Makina ve Ürünleri İhtisas Fuarı 29 Eylül-1 Ekim 2016 tarihlerinde İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde yapılacak.

Metalurji sektörünün merakla beklediği ve yılın en önemli fuarlarından biri olan ve bu yıl 13. düzenlenen Fuara bir çok ülkeden yaklaşık bin civarında yerli ve yabancı firma katılacak. Katılımcı firmalar arasında Japon, Alman, Çinli ve Rus firmalar dikkat çekerken, İtalyan Dış Ticaret ve Tanıtım Ajansı da 11 firma ile katılacak.

Fuarın açılış törenine Hannover Messe Ankiros Fuarcılık A.Ş Genel Müdürü İbrahim Anıl'ın yanı sıra Global Fairs Başkan Yardımcısı Wolfrang Lenarz, Cecof/ Cemefon Genel Sekreteri Dr. Timo Würz,18. Uluslararası Metalurji ve Malzeme Kongresi Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Onuralp Yücel, Metalurji Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tunçay Şulan, Türkiye Çelik Üreticileri Derneği Genel Sekreteri Dr. Veysel Yayan ve Türkiye Döküm Sanayicileri Derneği Yöneti Kurulu Başkanı Uğur Kocaoğlu katılacak.

Bilindiği gibi, Türkiye demir-çelik sektörü 2015 yılında 31,5 milyon ton üretimle dünyada 9. sırada yer aldı.

Hatırlanacağı gibi, en son Ekonomi Bakanlığı,Ekonomi Bakanlığı, Demir-Çelik sektörü için yeni koruma politikalarının gündeme geleceğini duyurmuştu. Bakanlığın duyurusunda, “Türkiye çelik sektöründe net ithalatçı konuma gelmiştir. Ülkemiz açısından stratejik önemi haiz olan demir-çelik sektörünün, ihtiyaç olması halinde gerek ticaret politikası savunma araçlarıyla, gerekse de ithalat rejimi çerçevesinde yapılacak düzenlemeler ile ithalatın zarar verici etkilerinden korunmasına devam edilecektir" denmişti TEBA:1775/ 26 Temmuz 2016.

Yıllık Rapor