haber
Kullanıcı Adı
Şifre

Şirket Haberleri

2.9.2016

Tekfen İnşaat Biri Suudi Arabistan'da İki Yeni Mukavele İçin İyi Niyet Protokolü İmzaladı

Tekfen İnşaat, Suudi Arabistan'da 333 km'lik benzin ve jet yakıtı boru hattının inşaatını 299.312.000 ABD Doları bedelle üstlenecek. Ayrıca, Aliağa-İzmir'de yapımı sürmekte olan Star Rafinerisi "Coker Ünitesi"nin elektromekanik işlerini birim fiyatlı olarak üstlenecek...

Türkiye'nin en büyük müteahhitlik gruplarından biri olan Tekfen İnşaat'ın, biri Suudi Arabistan'da ve biri Türkiye'de olmak üzere, iki yeni mukavele için iyi niyet protokolleri imzaladığı haber alınıyor.

Tekfen'den Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamaya göre; Tekfen İnşaat, Suudi Arabistan'da 299,3 milyon Dolar bedelli ve Aliağa-İzmir'de yapımı sürmekte olan Star Rafinerisi "Coker Ünitesi"nin elektromekanik işlerini, birim fiyatlı olarak üstlenmek konusunda iyi niyet protokolü imzaladı.

Açıklamada şöyle deniliyor;

"Bağlı ortaklıklarımızdan Tekfen İnşaat ve Tesisat A.Ş., Suudi Arabistan'da yatırımı Aramco tarafından yapılan Yanbu-Cidde arasında toplam 333 km uzunluğundaki 20'' benzin ve 24'' jet yakıtı boru hattı projesinin inşaatı işini toplam 299.312.000  ABD Doları bedelle üstlenmesine yönelik Niyet Mektubunu imzalamıştır. Projenin tamamlanma süresi 47 ay olarak belirlenmiştir.

"Ayrıca, yine aynı ortaklığımız tarafından, Aliağa-İzmir'de yapımı sürmekte olan Star Rafinerisi "Coker Ünitesi"nin elektromekanik işlerini birim fiyatlı olarak üstlenmek konusunda işveren TSGI JV ile bir Niyet Protokolü imzalanmıştır. En kısa zamanda tamamlanması hedeflenen sözleşme şartları ve işin metraj keşfine yönelik müzakereler sonucunda sözleşme bedeli kesinleşecektir. Projenin tamamlanma süresi 17 ay olarak belirlenmiştir. Her iki projeye ilişkin nihai sözleşmeler imzalandıktan sonra kamuoyuna gerekli duyurular yapılacaktır." 

Bilindiği gibi, Tekfen İnşaat en son Katar' Al-Khor Expressway yol yapım işi için 2.1 Milyar Dolar'lık ön mukavele imzalamıştı. TEBA:1779/ 23 Ağustos 2016

Tekfen, Türkiye'de yapımı devam eden en büyük proje olan TANAP'ın 509 km'lik Eskişehir-Sivas kesiminin yapımını TEBA:1704/ 9 Mart 2015 ve Gürcistan ve Eskişehir'de toplam 2 adet ana kompresör istasyonunun anahtar teslim yapımını TEBA:1753/ 17 Şubat 2016 üstlenmişti. 

 

Yıllık Rapor